11.04.2012. / 12:06

Autor: Renato Baretić

Renato Baretić:

Marš Nacinterne

Pokret nesvrstanih bit će goli Emirov kurac u usporedbi s PČSP-om, Pokretom čvrsto svrstanih patriota, ujedinjenih u permanentnom, sveudiljnom sado-mazo snošaju internacionalnih nacionalista koji će cijelom svijetu pokazati što je zapravo miroljubiva aktivna koegzistencija, čim se pod Fernkornovom brončanom konjskom guzicom svi skupa međusobno pogledaju u oči pa uoče da su za sve krivi oni pederi, Cigani, Židovi, Arapi i masoni

Svakakvih smo se oksimorona te srodnih besmislica naslušali i nagledali zadnjih desetljeća. Od "demokratskog centralizma" i "pozitivne nule" u socijalizmu, preko "predsjedničkih dvora", "humanog preseljenja stanovništva" i (seksualne, ali samo u plodne dane!) "duhovne obnove" tijekom rata, pa do "day after yesterday" i "poboljšanja nezaposlenosti" u najnovije doba. Ipak, ispravite me ako griješim, Hrvati još nisu, bez obzira na silan izumiteljski talent, izmislili drvenijeg željeza od ove nesretne Internacionalne konferencije nacionalista.

Znam, naći će se odmah ovdje dolje neki zvonko - uvijek se takvih nađe, imamo mi te zvončadi na lopate - koji će me ispraviti i reći da se konferencija ne zove "Internacionalna..." nego "Međunarodna...", pa ga ja već unaprijed molim da mi prevede tu jednu riječ, ili još bolje cijelu sintagmu, na engleski, razumljiv nacionalistima svih zemalja.

PČSP

Šizofren do bola (kakav već svaki šovinizam jest) u Hrvata je, eto, iznjedrio Nacionalističku Internacionalu, skraćeno Nacinternu, čiji će nas Nacinform za dva dana, ako slučajno nismo bili nazočni, obavijestiti o zaključcima prvoga zasjedanja, javno pročitanima na mađarskom jeziku usred Zagreba, pod repom Emira, brončanoga konja bana Jelačića. I mediji će to, svi i svuda, prenijeti od riječi do riječi.

Photo: Robert Anić/PIXSELLPhoto: Robert Anić/PIXSELLMa, Pokret nesvrstanih bit će goli Emirov kurac u usporedbi s PČSP-om, Pokretom čvrsto svrstanih patriota, ujedinjenih u permanentnom, sveudiljnom sado-mazo snošaju internacionalnih nacionalista koji će cijelom svijetu pokazati što je zapravo miroljubiva aktivna koegzistencija, čim se pod Fernkornovom brončanom konjskom guzicom svi skupa međusobno pogledaju u oči pa uoče da su za sve krivi oni pederi, Cigani, Židovi, Arapi i masoni. Ne Hrvati, ne Mađari, ne Talijani, ne Nijemci, ne Slovenci, ne Srb... Khm! Pardon... Ne, dakle, mi, nego svi ti (evo, zvonko, nema frke, sad ću napisati ispravno, malim slovima) pederi, cigani, židovi, arapi i masoni.

Šaka jada

Nevoljni Emir, kad bi se barem, nakon skoro stoljeća i pol trpljenja, napokon mogao posrati, broncom zlatnog sjaja! Kako bi to zvonko odzvonilo! Sintagma "petak, trinaesti" otad bi - i to u internacionalnim razmjerima, a zahvaljujući ponajprije Hrvatima, ćutite li već nacionalni ponos u grudima? - dobila sasvim novo značenje: šaka jada pod hrpom govana.

Vezane vijesti

Banana u državi

Banana u državi

Zamišljam očaj onih likova koji su otišli u Poljsku da bi se tamo pijani tukli, pijani švercali bengalke na stadione, pijani ih tamo bacali na teren… Više

Komentari

registracija
15/8/09

vergilia, 11.04.12. 13:05

Treba uvesti nacinterne radne akcije - lopatu u ruke i kopati neki Bubanj potok.


registracija
17/6/05

torpedo, 11.04.12. 13:08

Nacinform - e ova ti je dobra.

Sto reci na ove iz HCSP, osim sramota za normalnog gradjana Hrvatske.


registracija
25/10/10

cuma, 11.04.12. 13:41

A čemu se čudimo, i zašto minoriziramo ovaj pokušaj, pa umirući poredak upravo omogućuje pobjedu desnice u EU i cijelom čovječanstvu, pitanje je vremena u društvu bez odgovora na krizu koja ne prestaje, kad će fašisti pobjeđivati na izborima,,,,,imat ćemo se prilike vrlo skoro uvjeriti u Srbiji, ne bih se začudio i za četiri godine u Hrvatskoj, Europom već vladaju pučani!?


registracija
30/9/09

davor12345, 11.04.12. 14:00

Hrvatska čista stranka prava - čisti su jer se svaki drugi dan umiju i jednom tjednu operu noge! Tko je vidio vojnika da se svaki dan pere!


registracija
30/9/09

davor12345, 11.04.12. 14:00

I tko takve puši - stvarno je popušio!


registracija
28/4/10

Zvonko, 11.04.12. 14:54

Bare,
a što si skočio kao da te netko šilom u guzicu ubo, a mirno si šutio i sjedio dok je institucionalni marš četnika u Beogradu divljao i divljati će!

Želiš li ti Baretiću reći, da kao jugonacionalist iz Hrvatske imaš više zajedničkog sa četničkim "antifašizmom" nego sa NDH nostalgičarima? Tvoja ti šutnja o potonjima ne daje puno prostora za floskarenje! Vas nikako da evolucija načme! Kako vam je trebao narodni neprijatelj do neki dan, da opravdate svu silu represije, tako vam danas ovi redikuli dođu poput naručenih!

Što bi u ostalom radile svakojake "crvene" udruge? I gdje je onaj Alen Budaj? Taj živ?


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 11.04.12. 18:35

NACI su manje poubijali od KOMUNJARA......


registracija
7/9/07

Vinogradar, 11.04.12. 21:01

@Zvonko,
ako je itko na ovom forumu
četnik i jugonacionalist,
ujedno
i ustaški bijednik
(na prvi pogled izgleda nespojivo kao "drvenije željezo" - izraz g.Baretić)
onda si to Ti
Zvonko - Nino Raspudiću.
Tebi i Tvojim glupostima ni dragi Bog a ni trojac Bozanić-Miklenić-Barišić ne mogu pomoći.


registracija
21/4/11

Milankn, 12.04.12. 09:40

Evo javno se kladim da je taj HČSP na platnom spisku "sorosijade", sa zadatkom da proizvode skandale i daju "građanskim udrugama" razloge za postojanje. Sjećate se tzv. "anti-gay" prosvjeda? Nedavno smo vidjeli fotografije prema kojim su brojni članovi HČSP-a u najmanju ruku - latentni homosi. 'Ko će koga, nego svoj svoga... a sad u Hrvatsku dovode Jobbik, mađarsku naci stranku koja javno svojata dijelove hrvatskog treritorija - i još usput kažu da je to "za generale". Ha... pametnome dosta.


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 12.04.12. 11:40

Vinogradar, ne bih rekao da je Zvonko Nino Raspudić,
čisto sumnjam da taj čovjek uopće fizički postoji. Vjerojatno je riječ o ideliziranoj apstrakciji neke grupe rigidnih desničara, ili kakvom oglednom primjerku proto-desničara sa studija psihologije.

Čisto sumnjam da bi u jednu jedinu glavu stale tolike zavjere, da se ali baš svaka pojavnost može smjestiti u kontekst UDBE, jugonostalgičara i komunjarizma, te da je cijeli svijet sazdan upravo i samo od tih pojmova...


registracija
7/9/07

Vinogradar, 12.04.12. 12:43

@IpakSeOkreće,
Ni ja nisam vjerovao dok nisam otišao na stranice dr.sc. Raspudić Nino (provjeri osobno)
i tamo naišao na tekstove, iste rečenice, da ne spominjem stalno isticane ideje mržnje
koje zastupa Zvonko.
Zaključak se sam nametnuo - to je bolesni skriboman opterećen ustaštvom, nacizmom, nepodnošljivošću prema svim demokratskim vrijednostima.
Ali, pročitaj neke njegove tekstove pa sam donesi zaključke.
Pozdrav!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika