12.04.2012. / 10:31

Autor: Nacional.hr

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

Zasad nije poznato o kojem djelu slavnog umjetnika je riječ, ali se nagađa kako je u pitanju 'Dječak u crvenom prsluku', koji je ukraden 2008. godine iz muzeja u Zürichu zajedno s djelima Edgara Degasa, Vincenta van Gogha i Claudea Moneta

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU akciji Službe za borbu protiv organiziranog kriminala i Tužiteljstva za organizirani kriminal u Beogradu i Čačku uhićeno je troje osumnjičenih za pljačku u muzeju u Zürichu, piše B92.

U potrazi za slikom Paula Cezannea koja vrijedi 100 milijuna eura, srpska policija surađivala je s kolegama iz nekoliko država. Akcija se pripremala nekoliko mjeseci.

Zasad nije poznato o kojem djelu slavnog umjetnika je riječ, ali se nagađa kako je u pitanju 'Dječak u crvenom prsluku', koji je ukraden 2008. godine iz muzeja u Zürichu zajedno s djelima Edgara Degasa, Vincenta van Gogha i Claudea Moneta. Ubrzo nakon pljačke slike su pronađene u napuštenom automobilu, no za 'Dječakom u crvenom prsluku' i Degasovom slikom nastavljena je potraga.

Podsjetimo kako su pljačku u Zürichu izvela tri maskirana čovjeka i vozač. Pljačka dijela kolekcije Emila Brilea i dalje se smatra jednom od najvećih u Europi. Mediji su tad izvještavali kako su pljačkaši 'govorili na njemačkom jeziku s jasnim slavenskim naglaskom'. Godine 2009. u Srbiji su mediji objavili kako su na listi osumnjičenih dvojica državljana Srbije.

Očekuje se dolazak stručnjaka iz Švicarske koji bi trebao potvrditi autentičnost slike.

Vezane vijesti

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Muškarac osumnjičen za sinoćnju pljačku poslovnicu Privredne banke na Jarunu u ulici Hrvoja Macanovića preminuo je noćas u Kliničkoj bolnici Sestara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika