12.04.2012. / 12:47

Autor: Hina

Tachi: Izbori u Srbiji ne mogu utjecati na status Kosova

Predsjednik kosovske vlade Hashim Thaci izjavio je kako rezultati predstojećih izbora u Srbiji ne mogu utjecati na njegovu zemlju, koja će nastaviti jačati svoju državnost te je istodobno ocijenio kako je neizbježno da Beograd prizna neovisnost Kosova.

Hashim ThaciHashim ThaciPredsjednik kosovske vlade Hashim Thaci izjavio je kako rezultati predstojećih izbora u Srbiji ne mogu utjecati na njegovu zemlju, koja će nastaviti jačati svoju državnost te je istodobno ocijenio kako je neizbježno da Beograd prizna neovisnost Kosova.

U intervjuu, kojega je u četvrtak objavio sarajevski "Dnevni avaz", Thaci je kazao kako će i nakon 6. svibnja, kada su izbori u Srbiji, stvari ići svojim tijekom, a Kosovo će se nastaviti konsolidirati kao država.

"Teško je iz moje perspektive govoriti o nekakvim rokovima, datumima ili slično kada će Srbija priznati Kosovo, odnosno radi li se o danima, mjesecima ili godinama, no to priznanje će doći u bliskoj budućnosti", ocijenio je kosovski premijer.

Komentirajući kandidaturu srbijanskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića za predsjedatelja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, Thaci je kazao kako se jedino nada da on, ukoliko bude izabran, "neće sa sobom donijeti mentalitet Beograda u UN".

Podsjećajući na činjenicu da Bosna i Hercegovina još nije priznala Kosovo zbog protivljenja vlasti Republike Srpske, Thaci je kazao kako razumije unutarnje probleme koje BiH ima, ali da je ipak krajnje vrijeme da i Sarajevo prizna Kosovo kao neovisnu državu.

"Ako mi već stalno ističemo da razumijemo BiH, vrijeme je da i vi razumijete nas", izjavio je Thaci ističući kako neovisnost Kosova, što god tko o tome govorio, donosi više stabilnosti u regiji, pozitivan odnos među susjedima i bolju regionalnu suradnju.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
22/6/10

Konstantinos, 12.04.12. 14:13

Zanimljivo koliko kosovski politicari pokazuju puno vise mudrosti i politickog realizma od svojih srbijanskih kolega! Srbija mozda nece u dogledno vrijeme sluzbeno priznati Kosovo ali ga je fakticki, ona vec priznala! Srbija je definitivno izgubila Kosovo nakon vojnog poraza Milosevica nakon sto je svojim trupama zelio ocistiti Kosovo od njegovog vecinskog staqnovnistva. Scenarij viden od HR preko BiH i Kosova.


registracija
12/11/11

Janko1979, 13.04.12. 10:02

Srbija je sposobna zemlja.Cisto sumnjam da je Kosovo "izgubljeno".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika