20.04.2012. / 14:20

Autor: Ivan Ivanuš

Video: Hrvač Ivan Lizatović lovi normu za Olimpijske igre

Svoj plasman probat će izborit na jakom kvalifikacijskom turniru koji se održava u Kini od 25.- 29.04.2012. godine

Ivan LizatovićIvan LizatovićIvan Lizatović, hrvač hrvačkog kluba „Lokomotiva" lovi normu za Olimpijske igre u Londonu 2012.

Svoj plasman probat će izborit na jakom kvalifikacijskom turniru koji se održava u Kini od 25.- 29.04.2012. godine.

Dominacija na Prvenstvima Hrvatske grčko rimskim i slobodnim načinom, nastavila se i na međunarodnim natjecanjima. U Beogradu 2010. godine osvojio je prvo mjesto na jakom FILA turniru, iste godine osvaja 5.mjesto na Golden Grand Prix Szombately u Mađarskoj. Godine 2011. u Njemačkoj osvaja 12. mjesto na Prvenstvu Europe za seniore, iste godine u Budvi osvaja 1. mjesto na Prvenstvu Mediterana. Dodajmo kako 2011. godine na Svjetskom Prvenstvu za seniore u Turskoj osvaja 12. mjesto. Izvrsni rezultati su ga doveli do toga da postane ozbiljni kandidat za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Još kao mali pokazivao je talent koji je nasljedio od svoga oca, koji je isto tako bio hrvač te je svojim radom i dobrim vodstvom trenera Marka Idžojtića postao iskusan hrvač u svojoj kategoriji do 55 kg.

U Hrvatskoj hrvanje nije popularan sport kao u nekim drugim zemljama i zbog toga nema dovoljno sponzora koji bi uložili u hrvače koji su osuđeni na pomoć matičnog kluba. Ta pomoć u većini slučajeva nije dovoljna, međutim istinske profesionalce kao što je Ivan Lizatović nije spriječilo da i dalje naporno radi.

Vjerujemo kako će njegov trud, zalaganje i više treninga dnevno biti nagrađeni uspjehom.

Vezane vijesti

Torres: Priče o namještanju su nedostatak poštovanja prema nama i Hrvatima

Torres: Priče o namještanju su nedostatak poštovanja prema nama i Hrvatima

- Pričati o tome da će utakmica između Španjolske i Hrvatske biti namještena je nedostatak poštovanja prema nama i Hrvatskoj - veli napadač ''furije"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika