12.04.2012. / 16:20

Autor: Hina

'Mel Gibson mrzi Židove'

Holivudski scenarist Joe Eszterhas optužio je Mela Gibsona za sabotiranje planiranog filma o pobuni Makabejaca tvrdeći da je američki glumac to učinio zbog toga što je antisemit, piše u četvrtak britanski Guardian.

Mel GibsonMel GibsonHolivudski scenarist Joe Eszterhas optužio je Mela Gibsona za sabotiranje planiranog filma o pobuni Makabejaca tvrdeći da je američki glumac to učinio zbog toga što je antisemit, piše u četvrtak britanski Guardian.

Studio Warner Bros u srijedu je objavio da se otkazuje snimanje filma Makabejci koji je Gibson trebao režirati sugerirajući da Eszterhasov scenarij nije bio dovoljno dobar. Odgovarajući u pismu na devet stranica nesuđeni scenarist optužio je Gibsona da koristi ovaj filmski projekt kako bi otklonio stalne optužbe zbog anitsemitizma koje su osakatile njegovu karijeru.

On je naveo i situacije kada je tijekom njihova zajedničkog rada Gibson prijetio da će ubiti svoju tadašnju djevojku Oksanu Gregorijevu a židove nazivao pogrdnim nazivima.

"Došao sam do zaključka da je razlog zbog kojeg ne želite raditi Makabejce najružniji mogući. Mrzite židove", napisao je Eszterhas. On je u pismu ustvrdio da mu je Gibson kazao kako je holokaust gomila gluposti te da je njegova namjera da ovim filmom preobrati židove na kršćanstvo.

Gibsonn je sve te navode odbacio kao izmišljotine. Scenaristu je poručio da bi se čovjek koji drži do načela povukao iz projekta odmah, a Eszterhasu je Gibson očito postao neprihvatljiv tek kad je Warner Bros odbacio njegov scenarij.

Dodao je kako i on i studio namjeravaju snimiti taj film ali na temelju nekog drugog scenarija.

Vezane vijesti

Melu Gibsonu tri godine uvjetno zbog nasilja u braku

Melu Gibsonu tri godine uvjetno zbog nasilja u braku

Australsko-američki glumac i redatelj Mel Gibson nagodio se sa sudom i izbjegao zatvorsku kaznu, te mu je određena trogodišnja uvjetna kazna zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika