13.04.2012. / 09:56

Autor: Totalsport

Nesretni poraz hrvatskih hokejaša na startu

Već u petak od 15 sati Hrvatska će u drugom kolu igrati protiv Estonije. Nakon toga će 15. travnja igrati protiv Novog Zelanda, 17. travnja protiv Srbije, a dan nakon toga protiv domaćina Islanda

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatska reprezentacija u hokeju na ledu porazom je započela nastup na Svjetskom prvenstvu Divizije II skupine A koje se održava u islandskom Reykjaviku.

Bolja od Hrvatske bila je Španjolska koja je pobijedila s 3-2 (0-0, 1-1, 2-1). Hrvatska je povela u 28. minuti pogotkom Kennetha MacAuleyja s igračem više. Deset minuta kasnije izjednačio je Gonzalez, pa je nakon dvije trećine rezultat bio 1-1.

U 55. minuti, Hrvatska je stigla do drugog vodstva, opet s igračem više, a strijelac je bio Ivan Šijan. No, u 57. minuti je Pablo Munoz poravnao na 2-2, a samo tri sekunde prije kraja utakmice je Juan Munoz svladao Matu Tomljenovića i donio vrlo važnu pobjedu španjolskoj selekciji.

Samo prvo mjesto na ovom natjecanju donosi plasman u Diviziju I, pa je Hrvatska s ovim porazom umanjila izglede za ostvarenje tog cilja, jer su Španjolska i Estonija na papiru najjači suparnici hrvatskim hokejašima na ovom turniru.

Već u petak od 15 sati Hrvatska će u drugom kolu igrati protiv Estonije. Nakon toga će 15. travnja igrati protiv Novog Zelanda, 17. travnja protiv Srbije, a dan nakon toga protiv domaćina Islanda.

SP Divizije II skupine A u hokeju na ledu:

Španjolska - Hrvatska 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika