13.04.2012. / 14:01

Autor: Nacional.hr

Mladi HSS-a: A da Vlada radi za 1600 kuna?

"Bilo bi razumno da ministar predloži da će Vlada početi primat plaću kad počne rast BDP građana više od 3%, a da će do tada volontirati i primati stipendiju u visini 1 600 kn", predlažu

Predstavnici SO HSSPredstavnici SO HSSPrijedlog ministra rada Miranda Mrsića o praksi za mlade naišla je na burnu reakciju članova Sveučilišne organizacije HSS-a. Oni takav prijedlog oštro odbacuju i ističu kako tim prijedlogom Vlada pokušava ozakoniti neplaćeni rad.

"Obzirom na tekovinu koju njeguje SDP u ovom prijedlogu zakona možemo iščitati novi oblik radnih akcija koje bi trebale funkcionirati i u kapitalizmu. Nove političke elite, nedvosmisleno cijene svoj rad, dok rad mladih obezvređuju, podcjenjuju i svrstavaju u rang hobija, a ne u potrebu svakog mladog građanina ove države", ističu iz SO HSS.

Dodaju kako bi najodgovornije od ministra rada bilo da takav prijedlog odbaci.

"Bilo bi razumno da ministar predloži da će Vlada početi primat plaću kad počne rast BDP građana više od 3%, a da će do tada volontirati i primati stipendiju u visini 1 600 kn", predlažu.

"Bilo je potrebno nešto više od 100 dana Kukuriku koalicije da uočimo kako niti oni ne znaju spravljat krumpir salatu i omogućit građanima Hrvatske pristojan obrok za njihov rad", zaključuju na kraju.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 13.04.12. 14:46

Kuš. Vi ste rekli kaj ste imali.
Sad radite a ne lajte!


registracija
11/1/10

fluid, 13.04.12. 14:52

Bez Marije Petir,djelujete neozbiljno i izgubljeno.Vratite tu egzotičnu gospođicu na vlast HSS-a jer bute propali.Ona jedina zna kako se stranka profilira i vodi.A bez Friščića i njegovih beskompromisnih stavova,nemate šanse uopće.


registracija
30/11/10

jato, 13.04.12. 16:03

Imam prijedlog za vladajuću gamad;..
Nek rade besplatno,volonterski, a zaposle li 150000 ljudi u iduće 4 godine dati im nagradu ,neisplaćene plaće plus bonus......

Pa da vidimo tko bi se trsio na poslu u općem interesu..
Ostavio bih im samo dnevnice.


registracija
6/4/12

elem, 13.04.12. 17:09

james, točno kako ti kažeš, neka šute. Sve što su imali rekli su u posljednjih 8 godina.
Stvarno a gdje je časna sestra Petir?
Jato, nemaš pojma o čemu pričaš. Prvo, neće volontirati besplatno a drugo reci onda ti kako da mlada osoba stekne iskustvo jer poslodavci traže osobe sa iskustvom.
Daj dobar prijedlog pa ti možda prođe.


registracija
13/4/12

gerry, 13.04.12. 17:44

zašto bi šutili., šta svi trebamo skinuti gače pred ovom kukuriku gospodom,i na svaki njihov biser kao što je ovaj vikati bravo,bravo...
ma dajte molim vas ova kukuriku bagra prvo što je napravila je sebi digla koeficijente i vratila kartice...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika