13.04.2012. / 17:57

Autor: Nacional.hr

Svjetski mediji o nacionalističkom maršu u Zagrebu

Novinska agencija Tanjug izvještava kako je Hrvatska policija zabranila skup, ali kako je malo poznato kako je ultradesničarski 'Hrvatski uljudbeni pokret' dobio dozvolu MUP-a za 'dijeljenje promotivnih materijala i izražavanja političkih uvjerenja'

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatska je u četvrtak zabranila međunarodnu konferenciju ekstremnih desničara i marš podrške osuđenim ratnim zločincima planiran za vikend, uz objašnjenje kako su okupljanja koja potiču nasilje nezakonita, izvještavaju AFP i European Jewish News.

Židovsko internetsko glasilo za Europu sa sjedištem u Bruxellesu, ističe kako je premijer Zoran Milanović odluku donio na sjednici Vlade i naglasio kako se takva 'okupljanja neće nikad tolerirati'. Dodaje se kako su iz Ministarstva unutarnjih poslova izjavili kako su ovakva okupljanja protuzakonita te mogu narušiti javni red i mir.

EJN piše kako su maršu trebale prisustvovati i druge europske desničarske stranke te organizacije. Dodaje se kako su se generali Gotovina i Markač preko svojih odvjetnika ogradili od ovakvog okupljanja. Izvještava se i o burnoj reakciji nevladinih te građanskih udruga. O HČSP se piše kao o stranci koja slavi nacistički režim uspostavljen u Hrvatskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Novinska agencija Tanjug izvještava kako je Hrvatska policija zabranila skup, ali kako je malo poznato kako je ultradesničarski 'Hrvatski uljudbeni pokret' dobio dozvolu MUP-a za 'dijeljenje promotivnih materijala i izražavanja političkih uvjerenja'. Navodi se izjava ministra pravosuđa Orsata Miljenića koji je rekao kako 'ono što je zabranjeno, neće se održati'.

Sličnu priču s izjavama hrvatskog predsjednika Vlade Milanovića donosi Balkaninsight.com i See-magazine.eu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika