13.04.2012. / 17:23

Autor: Nacional.hr

'Spriječimo talibanizaciju Hrvatske, dajte im da se okupe'

"Tražimo da se bez obzira na različitost svjetonazora vlasti i organizatora dozvoli okupljanja takve i svakakve vrste", ističu iz Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara

Damir JašarevićDamir JašarevićHČSP i njihova Međunarodna nacionalistička konferencija dobila je neočekivanu potporu iz Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara.

U priopćenju koje potpisuje predsjednik Udruge, Damir Jašarević ističe se kako su se svi upregli "kako bi zaustavili najavljenu konferenciju i političko okupljanje stranaka koje, između ostaloga, u državama iz kojih dolaze učestvuju puno snažnije u političkom životu svojih zemalja, neke čak i u Parlamentu pa je stoga pretpostaviti da ispunjavaju zakonske i ustavne obaveze svojih zemalja za političko djelovanje ili su hrvatski političari možda bolje obaviješteni od političkih i upravnih organa istih".

Ističu kako su se osjetili ponukani da reagiraju na zabranu okupljanja jer su se 90-ih borili za demokratizaciju hrvatskog društva, a oni demokracijom shvaćaju kao "djelovanje, govorenje i postupanje koje u sebi sadrži različitost djelovanja i istupanja".

"Tražimo da se bez obzira na različitost svjetonazora vlasti i organizatora dozvoli okupljanja takve i svakakve vrste. Mi smo za slobodu javno izgovorene riječi, slobodu mišljenja i dijaloga, slobodu medija i pisane riječi te stoga tražimo da se ne barata
sa zabranama u javnom i političkom životu jer se tada opravdano može postaviti pitanje
svih različitosti i okupljanja vezana uz njih. Pokušajmo spriječiti talibanizaciju hrvatskog
političkog idruštvenog života jer na taj način vršimo higijenu mišljenja, a naš narod je uvijek znao i zna procijeniti pojedine vrijednosti koje se nameću na političkom tržištu", ističu iz Udruge.

Vezane vijesti

Obrazovni sustav u BiH - "kovačnica mržnje"?

Obrazovni sustav u BiH - "kovačnica mržnje"?

"Školokrečina“ je zbirka objavljenih tekstova Nenada Veličkovića u kojima autor govori o ozbiljnim propustima u obrazovnom sustavu BiH. Podnaslov… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 13.04.12. 17:51

Kakva braniteljska pljuska viđenju demokracije s Pantovčaka i Markova trga!

Ovo su isto fašisti, nacisti, ustaše, pola ih je još krvavih ruku iz DR-a, pljačkaši i ratni zločinci.

U rupu svi...


registracija
30/9/09

davor12345, 13.04.12. 18:32

Jeba te, što sve neće judi činit kad im daš par stotin kuni! Zašto se penzioneri ne bunu na slobodu govora nego ovi pripadnici tzv. "braniteljske populacije" koji se bore za "slobodu govora"! Tribali su se i u lance vezat i stavit flastere na usta! Srita sam ja takve "branitelje" i za vrime rata! Samo su pravili pizdarije, a kad stvarno zagusti, ne moreš ih nigdi vidit!


registracija
30/9/09

davor12345, 13.04.12. 18:38

Evo, ja podržavam svaku slobodu govora od strane pripadnika svake ideologije koja dopušta i drugima slobodu govora.


registracija
30/9/09

davor12345, 13.04.12. 19:14

Jeba te, za vrime rata bilo je dovoljno reči jednu konstruktivnu kritiku tadašnjih vlastodržaca, Franje Tuđmana, Šuška ili "privatizacije" i odmah si od strane "ulice" i ovakvih "dečki" bio proglašavan nepoćudnim, izdajicom, ljubiteljem četnika, komunjarom i sl. Drugim riječima moglo te se i upucati jer si bio drugačijeg mišljenja. Ja nisam zaboravio udaranje u prsa i dokazivanje tko je "sposobniji" od koga. To stanje su obilato koristili i tijekom tzv. "privatizacije" ne bi li se što više napljačkali muke hrvatskih ljudi. I sada se takvi bore za "slobodu govora"! Punih džepova i sita želuca!


registracija
14/11/07

laufer, 13.04.12. 19:46

@davor12345 - sve si rekao;)


registracija
22/3/11

vferari, 13.04.12. 21:04

Ako su me oslobodili ovakvi branitelji onda nije čudo da mi je ovako danas.Volio bi čuti Vukovarce dali i oni misle kao udruga koja nosi njhovo slavno napaćeno ime.


registracija
13/9/08

annex, 14.04.12. 00:01

Bravo! Tako je. Svima treba dati da se okupljaju. Tako su jednom davno dali i jednom malom Adolfu da njegova mala stranka okuplja, se okuplja, a onda gle vraga postala je i moćna organizacija, a ostalo je povijest. Demokracija prije svega, pa i prije života i dostojanstva i mira! Budaletine, to što ste (ako ste) jednom branili ovu zemlju (i ja sam) ne daje vam za pravo da uvijek nešto zahtjevate. Nek ko nosi svastiku trebalo biga dobro iscipelariti, a ja se dobrovoljno javljam, jer takav ne zaslužuje niti mir, niti dostojanstvo, niti demokraciju.


registracija
12/11/11

Janko1979, 14.04.12. 13:34

jeste li ih pitali što misle o Hitleru?nikad nisam cuo da nacisti i fasisti mogu biti isto sto i antifasisti.Samo u Hrvatskoj.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika