14.04.2012. / 14:59

Autor: Totalsport

Bilić: Modrić ne zabija puno, ali zbog njega je cijela momčad bolja

U njegovoj situaciji imate dvije opcije: ili se duriti i pitati se zašto se to događa. Ili igrati dobro i prilika će opet doći, čak od većih klubova

Luka ModrićLuka ModrićHrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić nahvalio je veznjaka Tottenhama i "vatrenih" Luku Modrića kao igrača koji može igrati u redovima bilo koje svjetske momčadi.

- Modrić nije hrvatski proizvod. Svi u Španjolskoj ga poznaju, svi u Italiji ga poznaju i on bi se lako uklopio u njihove momčadi. On nije samo dobro poznat u Hrvatskoj ili Engleskoj. On je sebi stvorio svjetski status. Svjetska je klasa - prenosi The Telegraph Bilićeve riječi.

- To nije samo zbog prošle godine i priče kako ga Chelsea želi. Nije se tu radilo samo o jednoj sezoni. On konstantno igra na visokoj razini i sve je bolji na tjednoj razini.

Uoči polufinala FA Cupa između Tottenhama i Chelseaja Bilić je komentirao prošloljetnu trakavicu u kojoj je Modrića želio Chelsea, ali je na kraju odbijen odštetni zahtjev u visini od 40 milijuna funti iako je i sam hrvatski veznjak izjavio da želi prijeći u redove "bluesa".

- Neki igrači bi se stisnuli ili uvrijedili i rekli "zašto se to meni događa?" Ali prošle godine smo razgovarali i ja sam mu rekao: "Luka ovisi samo o tebi. Imaš 25, 26 godina i već si u velikom klubu i morat ćeš ostati, neće te pustiti. Tako da ćeš morati ostati jer te neće pustiti. Ovisi o tebi da igraš dobro i u narednim mjesecima klubovi će opet doći po tebe." I to će se dogoditi.

- U njegovoj situaciji imate dvije opcije: ili se duriti i pitati se zašto se to događa. Ili igrati dobro i prilika će opet doći, čak od većih klubova.

Bilić inzistira i da Modrić nije samo ostao u Tottenhamu sa stavom da "odradi" još jednu sezonu.

Nije kao da je rekao da će odraditi još jednu godinu. Ne, ne. On se smije i uživa, a svi su to priznali i klubovi su time impresionirali. Luka voli Harryja Redknappa, ne samo njega, Voli Spurse. Ali na kraju dana Luka zna da ne igra dobro samo zbog Harryja. Igra dobro i za reprezentaciju. Harry mu je pomogao puno, naravno i ulio mu je samopouzdanja. On je sjajan menadžer.

Na kraju je Bilić objasnio povijest svog odnosa s Modrićem.

- Prije ovog posla bio sam izbornik U21 reprezentacije i Luka je bio u mojoj momčadi tako da ga znam otkako je imao 17. Osjećao sam nakon prve godine zajedničkog rada da bi, ako nastavi napredovati, mogao postati jedan od najboljih veznjaka u Europi. A to je na kraju i pokazao.

- Ne zabija puno golova, ali on je tip igrača koji svoju momčad čini boljom. Čini igru drugoga boljom. On je jedan od rijetkih igrača u Europi koji može učiniti da njegova momčad igra tridesetak metara više prema naprijed. I to cijelu momčad. A ne čini to dugim loptama, nego dodavanjima. A to je zaista teško, pomaknuti cijelu momčad prema naprijed, a i dalje zadržati formaciju.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika