14.04.2012. / 17:14

Autor: Hina

Od utorka nova emisija Juliana Assangea, gost još tajna

Utemeljitelj Wikileaksa Julian Assange od utorka će voditi vlastitu televizijsku emisiju na mreži Russia today, ali popis gostiju još je tajan, objavila je ta televizija na engleskom jeziku koju financira Kremlj.

Julian AssangeJulian AssangeUtemeljitelj Wikileaksa Julian Assange od utorka će voditi vlastitu televizijsku emisiju na mreži Russia today, ali popis gostiju još je tajan, objavila je ta televizija na engleskom jeziku koju financira Kremlj.

Assange je u Englekoj u kućnom pritvoru i bori se protiv izručenja Švedskoj u kojoj ga traže radi ispitivanja zbog navodnog seksualnog nasilja. U Engleskoj je snimio i svoj talk-show The World Tomorrow.

Russia Today (RT) objavila je priopćenje o tome kako popis gostiju neće unaprijed obznaniti, ali i da će prvi intervju biti kontroverzan. "Ne želimo smanjiti napetost otkrivanjem imena prvoga gosta", rekla je glavna urednica RT-a Margarita Simonjan. "Nimalo ne sumnjam da će baš taj gost i taj intervju dovesti do zahtjeva za naše gašenje, osobito od nekih jastreba s malo poštovanja slobode govora", dodala je.

Australac Assange priopćio je da će razgovarati s ljudima "koji inače ne bi dobili priliku da govore na televiziji. Treba reći da većinu onoga što su meni rekli oni ne bi mogli reći na najvećim televizijskim mrežama".

Kritičari televiziju RT smatraju velikim pokušajem Kremlja da popravi imidž. Mogućnost gledanja RT-a ima oko 430 milijuna ljudi, a postoji i online stream. Assangeova emisija emitirat će se istovremeno iz Moskve i Washingtona, na engleskom, arapskom i španjolskom.

Vezane vijesti

Zašto je slučaj Assange važan

Zašto je slučaj Assange važan

Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE U srijedu 30. svibnja britanski Vrhovni sud odbio je posljednju žalbu Juliana Assangea protiv… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 14.04.12. 23:24

Kako se situacija promjenila za 30 godina. Rusi sada podrzavaju disidente i omugucuju im slobodu govora, dok se nekadasnji "borci za ljudske slobode" bave zatvaranjem i sudjenjem, a ponekad (cesto) i ubijanjem onih koji se usude zucnuti nesto o malim tajnama velikih imperija. Ha, ha, ha...tko bi gori sad je doli... Jako zanimljiv prevrat...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika