14.04.2012. / 20:38

Autor: Martina Čizmić

Poslastica na Sveticama za ljubitelje američkog nogometa

Sutrašnji ogledi pokazati će koliko su klubovi napravili u proteklih mjesec dana, ali i pružiti cjelodnevnu zabavu ljubiteljima američkog nogometa u Zagrebu

Foto: CafaFoto: CafaOgledima između Zagreb Thundera i Zagreb Patriotsa te Zagreb Raidersa i Osijek Cannonsa i službeno će započeti ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske u američkom nogometu. Za razliku od proteklih godina, klubovi su se organizirali te će se sve utakmice odigravati na istom terenu - ŠRC Svetice u Zagrebu.

U prvom ogledu koji započinje u 14 sati, po prvi put u povijesti snage će odmjeriti momčadi Thundera i Patriotsa. Patriotsi uz hrvatsko prvenstvo igraju i srednjeeuropsku ligu u američkom nogometu, dok će Thunderi igrati i u proširenom slovenskom prvenstvu. Obje momčadi u svojim redovima imaju po nekoliko igrača iz SAD-a, no Thunderovi Amerikanci prvu će utakmicu prosjediti na klupi zbog ozlijeda.

U drugom ogledu, koji je na rasporedu čim prvi završi, susresti će se Zagreb Raidersi i Osijek Cannonsi. Osječani su se s Raidersima susreli i u prethodnoj sezoni i pokazali da se i u Slavoniji kvalitetno radi na širenju popularnosti američkog nogometa.

S obzirom na to da su zagrebački klubovi početkom ožujka organizirali zajednički kamp u kojem su igrači trenirali pod budnim okom američkih trenera, svi se dobro poznaju i znaju protivnikove slabe točke. Sutrašnji ogledi pokazati će koliko su klubovi napravili u proteklih mjesec dana, ali i pružiti cjelodnevnu zabavu ljubiteljima američkog nogometa u Zagrebu.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika