15.04.2012. / 18:08

Autor: Martina Čizmić

Patriotsi nadmoćnom pobjedom otvorili Prvenstvo Hrvatske u američkom nogometu

U prvom susretu Zagreb Patriots pobijedili su Zagreb Thunder rezultatom 33:0, a u drugom susretu Zagreb Raiders bili su bolji od Osijek Cannonsa 67:0

Foto: Jurica Galoić/PIXSELLFoto: Jurica Galoić/PIXSELLMomčad Zagreb Patriotsa nadmoćnom je pobjedom od 33:0 nad Zagreb Thunderom otvorila Prvenstvo Hrvatske u američkom nogometu. Pred dvjestotinjak gledatelja Patriotsi su bolje otvorili utakmicu i već nakon nekoliko minuta postigli polaganje i vodstvo od 6:0.

Patriotsi su pokušali pretvaranjem za dva boda povećati svoju prednost, no to im nije uspjelo. Međutim, nisu morali dugo čekati priliku da povećaju svoju prednost. Već u sljedećem napadu postigli su novo polaganje i tako ostvarili osjetnu prednost od 12:0.

Igrači Thundera nisu iskoristili svoj napad, već su predali loptu u ruke igrača Patriotsa koji su lagano postigli još jedno polaganje za prednost od 18:0. Uz ispucavanje na gol za dodatan bod na poluvremenu je rezultat bio 19:0.

U drugom dijelu Thunder je pokazao nešto više inventivnosti i čvrstoće u igri, no to nije bilo dovoljno da zaustavi napad Patriotsa. Thunder gotovo da i nije imao šansu za polaganje u drugom dijelu utakmice. Patriotsi su polaganjem za 25:0, odnosno konačnih 33:0 pokazali da su u ovome trenutku bolja momčad.

"Ovakav rezultat neće se više ponoviti", rekao je nakon utakmice predsjednik Thundera Juraj Rajtić-Žlof, dok je Benjamin Johnes najavio osvetu u uzvratnom susretu.

U drugom susretu između Zagreb Raidersa i Osijek Cannonsa, bolji su bili Zagrepčani rezultatom 67:0.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika