16.04.2012. / 11:19

Autor: Hina

Hebrang, Jandroković i Čobanković: Suđenje neće utjecati na izbore

Članovi predsjedništva HDZ-a Andrija Hebrang, Gordan Jandroković i Petar Čobanković danas su prije sjednice Predsjedništva stranke ocijenili da početak suđenja u slučaju Fimi medija, u kojem je optužen i HDZ, neće utjecati na unutarstranačke izbore.

Andrija HebrangAndrija HebrangČlanovi predsjedništva HDZ-a Andrija Hebrang, Gordan Jandroković i Petar Čobanković danas su prije sjednice Predsjedništva stranke ocijenili da početak suđenja u slučaju Fimi medija, u kojem je optužen i HDZ, neće utjecati na unutarstranačke izbore.

"Mislim da početak suđenja neće utjecati na unutarstranačke izbore jer svakom tko je u HDZ-u potpuno je jasno da HDZ kao stranka nikada nije imala nikakav crni novac, nikakve koristi od navodno pokradenog novca i nikakva saznanja o tome", rekao je Hebrang novinarima prije početka sjednice Predsjedništva HDZ-a na kojoj bi se uz ostalo trebalo raspravljati o izmjenama stranačkog statuta. Smatra da je na onima koji optužuju prikupljanje dokaza o tome. "Mi smo sigurni da možemo obraniti stranku" kazao je Hebrang. Dodao je da će Predsjedništvo HDZ-a svjedočiti na suđenju jer su to predložili njihovi odvjetnici. "To je i logično jer mi u Predsjedništvu najbolje znamo kako smo vodili kampanju, otkud i koliko novca smo dobili. Dakle, mi smo autentični svjedoci", rekao je Hebrang.

Da suđenje neće utjecati na unutarstranačke izbore smatra i Jandroković rekavši da će na unutarstranačkim izborima biti ključno tko je kakav kandidat i tko nudi kakav program.

Da početak suđenja neće utjecati na unutarstranačke izbore smatra i Čobanković.

Danas je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje u slučaju Fimi medija. Na optuženičkoj klupi je i HDZ kao prva politička stranka u Hrvatskoj optužena za korupciju. Optuženi su još i bivši predsjednik te stranke Ivo Sanader, troje bivših dužnosnika HDZ-a te vlasnica tvrtke po kojoj je afera dobila ime.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 16.04.12. 15:53

Ma kaj bi !Pa znaju oni svi da je to sve samo predstava za javnost i glupu EU.Oni to prakticiraju već 20 godina i do sada nisu pogriješili.Oni idu dalje.Bez obraza i pardona.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika