16.04.2012. / 15:19

Autor: Hina

Kosor:

HDZ će tražiti Jovanovićevu smjenu

"Ministar znanosti i obrazovanja trebao bi biti prvi u širenju poruka tolerancije, međusobnog uvažavanja i poštovanja, a ministar Jovanović čini upravo suprotno" rekla je Kosor

ArhivaArhivaPredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na današnjoj je konferenciji za novinare najavila da će stranka sutra u saborsku proceduru uputiti zahtjev za smjenom ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića zbog njegovih uvredljivih izjava vezanih uz pojedine hrvatske sportaše i Hrvatski sabor.

"Ministar znanosti i obrazovanja trebao bi biti prvi u širenju poruka tolerancije, međusobnog uvažavanja i poštovanja, a ministar Jovanović čini upravo suprotno" rekla je Kosor.

Smatra kako ministar Jovanović radi u neskladu s nekoliko zakona pa i Ustavom, a posebno sa Zakonom o suzbijanju diskriminacije. Nevjerojatnim je ocijenila Jovanovićeve izjave vezane uz paraolimpijce koje u ministarstvu, kazala je Kosor, smatraju manje vrijednim sportašima. "Njihove medalje na paraolimpijskim igrama smatraju manje vrijednima što je za HDZ nepodnošljivo i protivno zakonu o suzbijanju diskriminacije" naglasila je. Izdvojila je i Jovanovićevu izjavu u kojoj je, rekla je, uvrijedio Sabor nazvavši ga kokošinjcem.

Kosor je naglasila i da je Predsjedništvo HDZ-a na današnjoj sjednici jednoglasno prihvatilo njezin prijedlog da stranka sutra na sjednici Predsjedništva Sabora bude protiv ukidanja saborskog pokroviteljstva nad komemoracijom u Bleiburgu.

"Bleiburg je postalo mjesto koje simbolizira stradanja nevinih žrtava. Svi su nevini koji su ubijeni bez suda i u tom smislu je Bleiburg postao simbolom" rekla je Kosor.

Podsjetila je da je odluka o pokroviteljstvu Sabora donesena i provođena i za vrijeme vlade Ivice Račana, a na Bleiburgu su bili i predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović. Upitala je što se u međuvremenu promjenilo i zašto bi Sabor sada trebao odustati od tog pokroviteljstva. "Za nas je posebno uvredljiva činjenica da se spekulira o tome da ostane 500 tisuća kuna predviđenih proračunom Sabora za tu komemoraciju, ali da se skine pokroviteljstvo" rekla je Kosor. Istaknula je kako se radi o providnom pokušaju vladajućih krugova da se narod zabavi raspravom o Bleiburgu i da se ne bavi svakodnevnim problemima, a to su najave povećanja struje, plina, te svih drugih cijena. "Broj nezaposlenih u Hrvatskoj se povećava, a jednakom progresijom povećavaju se i pogreške vladajuće koalicije", ocijenila je.

Predsjednica HDZ-a kazala je da će od Predsjedništva Sabora tražiti da se o tom prijedlogu raspravlja na plenarnoj sjednici te o njemu pojedinačno glasuje.

Kosor izvjestila je da je Predsjedništvo stranke danas usuglasilo veći dio promjena Statuta HDZ-a, a najvažnijim smatra što je prihvaćeno da će ubuduće svaki član HDZ-a birati predsjednika stranke.

Također, nakon unutarstranačkih izbora, 20. svibnja, krenut će se u izradu statuta koji će biti usklađen s novim programom stranke. Kosor je rekla i da je kao predsjednica HDZ-a pozvana da se u četvrtak obrati Klubu zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 16.04.12. 15:44

Jadranka,bez tebe nam nije živjeti.Podržavam te u svemu samo što ti to baš neće puno pomoći.Tvoje je odzvonilo.Što vlastitom glupošću,što pod uticajem kemičara Šeksa,ti si svoje prokockala.Nadam se za svagda.


registracija
24/7/11

mrvek, 16.04.12. 15:56

Ajde ti bjeloglava srpkinjo odi u dropcev stan i objesi se tamo. drobac te čeka raširenih ruku.


registracija
16/6/10

nosonja, 16.04.12. 16:09

Za razliku od fluida ja je ne podržavam baš u ničemu, krepala tri puta od jedanput.
Fluid je danas za Jadranku ,slaže se sa Zvonimirom, možda je razlog tomu ovo loše vrijeme ili pak ono što sam odavno mislio.
Ako išta simbolizira stradanje nevinih žrtava onda je to Srebrenica, Ovčara,Škabrnja,Pakračka poljana itd... a Bleiburg ..hm, ne bih baš bio previše siguran da su svi bili nevini.
Jovanoviću samo deri po bagri lopovskoj,za to smo te i izabrali.


registracija
5/1/07

james, 16.04.12. 16:30

Jovanović naprijed, ostali stoj


registracija
28/1/12

Bvalen16, 16.04.12. 16:55

Nosonja..odličan komentar


registracija
23/2/12

cakovecmoj, 16.04.12. 17:22

A koga je više uopće briga što misli Jadranka Kosor! Maknite ju više


registracija
23/2/12

cookiese, 16.04.12. 17:24

Ja tražim smjenu brigadirke Jace koja je uništila HDZ i Hrvatsku državu.Njoj je mjesto u zatvoru a ne ovdje da se svako malo glasa i priča svakojake gluposti.


registracija
11/1/10

fluid, 16.04.12. 17:43

nosonja@ baš si nosonja.Ako tvoj intelekt zaista iščitava moju stvarnu podršku Kosorici,onda bi morao na satove logike.Nešto ti tu jako škripi.Postoji riječ i pojam sarkazam,pa si daj malo truda.Eto ja sam htio biti sarkastičan u svezi Kosorice.Da sam znao da ćeš ti i Bvalen 16 @ to čitati,nebih bio sarkastičan već direktan.Kao i uvijek.Pozdrav i uozbilji se ili polakše čitaj na smisleni način šta netko napiše.


registracija
16/6/10

nosonja, 16.04.12. 18:12

Fluidu, već sam ti pisao o tvojoj ogromnoj samodopadnosti i želji da budeš pohvaljen za odličan komentar, ja za sebe ne držim da sam neki genijalac i o sebi vjerojatno nemam ni približno tako dobro mišljenje kao ti o sebi. Tvoj komentar je za mene prilično uvredljiv,kao ono -glupane jedan što ti znaš o sarkazmu i nosonja baš si nosonja ,pa satovi logike ,s obzirom da ipak cijenim tvoje komentare ovaj puta neću biti neugodan .
Problematična je ona tvoja rečenica; "Podržavam te u svemu samo što ti to baš neće puno pomoći" tu si nedvosmislen i ako ti to držiš sarkazmom onda ni ti nisi baš neki preveliki genijalac i poznavatelj sarkazma..
Opet ti kažem ,ovo je zadnji puta da me vrijeđaš,slijedeći puta neću trošiti previše riječi na objašnjavanje već ću biti i ja DIREKTAN!


registracija
26/2/12

Hercegovac, 16.04.12. 19:30

Evo da ja budem direktan :
Kujo komunisticka , ebo ti pas mater preglupu ....nosi se i ti i tvoja bista ( krivoustog gada) u tri picke materine !
Bagro pokatolicena ! ( 1995-e)
Hrk&pljuc!


registracija
11/1/10

fluid, 16.04.12. 19:42

nosonja@ Ispričavam ti se na ,istina,malo pregrubom odgovoru.Ne iz nekih razloga koji bi bili na relaciji konfrontacija ili sl. ,ali napominjem da sam zaista htio biti sarkastičan.Zašto to nemože uopće biti dvosmisleno?Pa ako si našao ijedan moj tekst do sada,a kažeš da pročitaš moje komentare,koji je na bilo koji način bio na tragu podrške Kosorice,onda je negdje kratak spoj.Moju dobru ocjenu nikada,ali zaista nikada,nije dobila ni Kosorica ni HDZ kao stranka.Nisu ni neće.Eto,smatrao sam da je to jasno a sada vidim da nije.Barem tebi.Mislio sam da si bio možda brzoplet pa nisi shvatio da se,u stvari sprdam načinom pisanja,no sada vidim da jednostavno nisi uočio tu moju sarkastičnost!?Ili kako nisi logički zaključio s obzirom na dosadašnje tekstove, glede Kosorice?Kako bilo,još jedna isprika.Ne da bi mi ti laskao,nego ljudska isprika od srca.Ako nešto ne volim,tada je to zla krv među nama koji pokušavamo dati svoja mišljenja i stavove u ovoj močvari.Eto,ako prihvaćaš ispriku,sve je ok.Pozdrav!


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 18.04.12. 15:16

nije mene strah Jovana, već hrvatskih govana.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika