Objavljeno u Nacionalu br. 857, 2012-04-17

Autor: Ivan Starčević

Ratko Maček (51) najstariji apsolvent u Hrvatskoj

Optužen je HDZ, Sanader i drugovi da su za stranku i sebe mrknuli osamdeset milijuna kuna od državnih poduzeća i institucija, no to su većinom ljudi koji su završili samo srednju školu, a još su sve listom Hrvatice i Hrvati – izvući će se

IN MEDIAS RES
Srijeda, HRT 2, 20.00
Petru Vlahovu i savršeno odabranim gostima omakla se odlična emisija u povodu dolaska Carla Bildta u Sarajevo, onog g. Bildta koji je govorio da je Milošević pozitivan lik. Govorilo se, napokon bez disonantnih tonova, o licemjerju međunarodne politike, dok je nju vodila Velika Britanija uz podršku Francuske, na Balkanu početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Gosti su bili novinarka Višnja Starešina koja sama, skromno ocijenjeno, vrijedi otprilike koliko svi hrvatski političari i njihovi novinari zajedno, dobro je bio došao i Davor Domazet Lošo, nije nekoristio ni liječnik Mate Granić, naš ministar å poslova od 1993. do 2000. godine. Gđa Starešina je podsjetila da je Carl Bildt onda govorio isto što i Haški sud danas: Oluja je organizirani zločinački pothvat, treba je hitno zaustaviti, a generale pred sud. Pravo je čudo da provincijalna i ponizna Rvacka TV na raspravu o nacionalnim interesima, o kojima rasprave nema, ovaj put nije pozvala i svoje likove koji bi bili "protiv".


DNEVNIK
Srijeda, Nova TV, 19.15
U Splitu je propala veličanstveno zamišljena sindikalna priredba s paljenjem 40 svijeća za 40 propalih poduzeća. Bilo je zamišljeno da se sjati sav grad, no na prosvjed nije došao nitko. Ako baš hoćete cjepidlačiti (jer s istinom nema pogađanja), bilo je par stotina sindikalista, ali odaziva građana Splita nije bilo. Novinarka Nove TV Sofija Preljvukić nije se libila izvijestiti ono što vidi: građani ne vjeruju sindikatima i dosta im je da prosvjedima rješavaju svoja pitanja. Nasuprot Preljvukićki i njenoj televiziji (ma dabogda se udala), vodeći mudraci informativnih programa HRT-a i RTL TV-a organizirali su serenadu HDZ-ovim sindikatima i njihovoj demagogiji. U izvještajima se plakalo nad radnicima koji samo žele raditi, proklinjalo se "politiku" (umjesto HDZ) koja je postavljala loše menadžere, a sve to nakon tek osam godina sindikalne šutnje i nakon već užasno dugih sto dana SDP-ove vlade. Da je HDZ živ, stiglo bi, kao nekad, stotinu potrebnih autobusa, pa da vidiš što je sindikalna akcija.

DNEVNIK 3
Srijeda, HRT 1, 23.24
Zavladala je i nestašica glogovih kolaca. To bi mogao biti jedan od razloga ponovne pojave određenog poslovnog Duha, sada reinkarniranog u, ni krivom ni dužnom, Goranu Štroku. Prevedimo: duh je sada u tijelu g. Štroka, a Tijelo se nalazi u studiju Dnevnika 3. Svojedobno mu je g. Slavko Linić, SDP-ov vječni titan ekonomske misli, za sitniš prodao hotele u Dubrovniku, ali to Tijelu nije pomoglo. Tijelo je prodalo hotele g. Lukšiću, Duh je iščeznuo, ali evo ga sad, kad je SDP opet na vlasti. Sada izjavljuje da je on Dubrovnik stavio na kartu svijeta. To iz Tijela govori Duh. Čak je i vječno servilni voditelj Siniša Kovačić najavio to naše drago Tijelo na vrlo drzak način, riječima "omiljeni SDP-ov investitor Goran Štrok". Na kraju ga je pozdravio frazom rezerviranom samo za najveće: hvala vam puno na gostovanju u Trećem dnevniku. Sitnije ribe ne pripuštaju se u studio, pa im Siniša Kovačić telefonski zahvaljuje električarskim pozdravom: hvala vam na uključenju.

SUĐENJE HDZ-u
Ponedjeljak, HRT 1, 9.40
Čitana je optužnica koju su pobožno slušali oni koji su se nagodili. Oni koji nisu, pokušali su izrazom lica dati do znanja da ih se sve to skupa ni najmanje ne tiče. Optuženi Sanader pokušao se čuditi svemu što tu čuje. Optuženi Maček želio je svima dati do znanja kako jedva suspreže smijeh. Najzanimljivije je bilo prije čitanja te dosadne optužnice (tereti ih se da su za sebe i stranku mrknuli tričavih 80 milijuna kuna), kad su optuženici davali osobne podatke, ako se to tako kaže. To je trebalo dati u sve dnevnike, a ne optužnicu. Stručna sprema? Trećeoptuženi mladi HDZ-ovac Ratko Maček (51) spremno odgovara: apsolvent. Nakon kraćeg razmišljanja rekao je: gimnazija. Prekasno, jer već je postao najstariji hrvatski apsolvent (51). Bilo je tu još osoba sa završenom srednjom školom, listom Hrvatica i Hrvata, pa se nadamo da će u sudnicu uskoro ući njihov razrednik, prekinuti sutkinju u pola rečenice i podijeliti im ukore.

TV KALENDAR
Ponedjeljak, HRT 1, 16.47
Lenjin i ostalo izbjegličko društvo, na današnji dan 1917. godine, vraćaju se iz Europe u Rusiju u posebnom vagonu. Djelovanjem njemačke obavještajne službe, po izravnom odobrenju njemačkog cara Wilhelma II, omogućen im je diplomatski imunitet. Njemačkoj je bilo stalo da svoju vojsku povuče s istočnog fronta i sve snage prebaci na zapad. Ruski front se raspao na prvi Lenjinov poziv na mir. Nijemci su, za nagradu, financirali rusku komunističku revoluciju i milijunima maraka pomagali Crvenu armiju. Primitke je potpisivao Staljin, tadašnji rizničar partije, dokumenti postoje. Ogorčeni Churchill smatrao je da je Njemačka omogućila "ucjepljivanje kužnog virusa komunizma Europi". Sve to skupa lijepo zvuči, čak nije ni prekasno da se historijskoj avangardi iz "TV kalendara" priključi Milanovićev SDP, najpozvanija stranka za demaskiranje vječne veze istih: Lenjin/Staljin/Tito.


Vezane vijesti

Kriminalisti u 'Mea Mediji' zbog Mačeka?

Kriminalisti u 'Mea Mediji' zbog Mačeka?

Varaždinska policija na temelju naloga Općinskoga državnog odvjetništva u Varaždinu provodi kriminalističku istragu u vezi s povredom prava na rad… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika