Objavljeno u Nacionalu br. 857, 2012-04-17

Autor: Marko Biočina

Zdenko Antešić, pomoćnik ministra

Osoba tjedna

Kad su prisutni predstavnici konzorcija potvrdili kako će upravljanje ipak preuzeti odmah, a koncesiju plaćati tek kad izgrade terminal - skroz suprotno od onoga što je rekao Antešić - pomoćnik ministra je ustvrdio kako je počinio lapsus

Ako bivšeg ministra prometa i infrastrukture Zlata Komadinu bije glas da je poziciju napustio nakon samo tri mjeseca jer mu je bilo prenaporno, što građani mogu očekivati od njegovog pomoćnika? Možda da u njihovo ime potpiše 30-godišnji koncesijski ugovor vrijedan više stotina milijuna eura, bez da ga je ranije pročitao. Zdenko Antešić prošlog tjedna učinio je upravo to. Prvo je u društvu premijera, potpredsjednika Vlade i francuskih partnera, uz čašicu šampanjca, svoje ime ovjekovječio potpisavši se na koncesijski ugovor o gradnji novog terminala Zračne luke Zagreb, da bi zatim svoju ličnost ovjekovječio pokazavši se pred novinarima kao potpuni neznalica u vezi detalja ugovora koji je pet minuta ranije potpisao. Prvo je izjavio kako će Francuzi upravljanje Zračnom lukom preuzeti tek kad izgrade novi terminal, a onda i da će koncesijsku naknadu početi plaćati odmah. U tome je ustrajao usprkos tome što su ga novinari upozoravali da to nije pisalo u ponudi koju je francuski konzorcij poslao na natječaj.

Kad su prisutni predstavnici konzorcija potvrdili kako će upravljanje ipak preuzeti odmah, a koncesiju plaćati tek kad izgrade terminal - skroz suprotno od onoga što je rekao Antešić - pomoćnik ministra je ustvrdio kako je počinio lapsus. Moguće je da su lapsus počinili i oni koji su ga imenovali na tu poziciju. S obzirom na njegovu sklonost čitanju prikladno bi mu bilo mjesto administratora Vladinog twitter računa. A možda bi bilo dobro da na svečanostima potpisivanja ugovora prestanu točiti alkohol. Građani bi uštedjeli koju kunu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika