17.04.2012. / 09:17

Autor: Hina

Novi neredi u Makedoniji

Nekoliko stotina mladih Makedonaca, mnogi u sportskim dresovima i šalovima s nacionalnim obilježjima, prosvjedovalo je na skopskom glavnom trgu i ispred parlamenta, uzvikujući nacionalističke protualbanske parole

IlustracijaIlustracijaMakedonska specijalna policija sukobila se u ponedjeljak s mladim prosvjednicima koji su ih gađali kamenjem, bijesni zbog prošlotjednog ubojstva petorice Makedonaca nedaleko od Skoplja.

Službeno nije otkriven motiv ubojstva niti počinitelji, ali neslužbeno se govori da su u pozadini svega napetosti između makedonske većine i albanske manjine u Makedoniji zbog kojih je ta zemlja 2001. bila na rubu građanskog rata, a problemi u odnosima, često praćeni nasiljem, i dalje su snažno prisutni.

Nekoliko stotina mladih Makedonaca, mnogi u sportskim dresovima i šalovima s nacionalnim obilježjima, prosvjedovalo je na skopskom glavnom trgu i ispred parlamenta, uzvikujući nacionalističke protualbanske parole.

Nasilje je izbilo kad ih je policija spriječila u pokušaju da prijeđu preko mosta u većinski albansko područje Skoplja. Tad su prosvjednici počeli bacati kamenje, a policija je većinu rastjerala palicama i nastavila čuvati most.

Vezane vijesti

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipatski prodemokratski borci koji su 2011., potaknuli pobunu i pad predsjednika Hosnija Mubaraka pozvali su na velike prosvjede u utorak poslije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika