17.04.2012. / 12:06

Autor: Nacional.hr

Karadžićev odvjetnik ispitao Zagorca

Saznaje se kako je Robinson ispitivao Zagorca o nabavi oružja iz Irana za BiH preko Hrvatske oko sat vremena

Vladimir Zagorec 
Foto: I. ŠobanVladimir Zagorec Foto: I. ŠobanVladimir Zagorec se u ponedjeljak u zatvoru Remetinec po nalogu Haaškog suda sastao s Peterom Robinsonom, pravnim savjetnikom Radovana Karadžića, piše Večernji list.

Karadžić, kojem se između ostalog sudi i za masakr u Srebrenici, je zatražio ispitivanje bivšeg generala jer je 'bio osoba u hrvatskoj vlasti s najviše saznanja o dostavama oružja bosanskim Muslimanima'. Saznaje se kako je Robinson ispitivao Zagorca o nabavi oružja iz Irana za BiH preko Hrvatske oko sat vremena. Ispitivanju je prisustvovala Zagorčeva odvjetnica Višnja Drenški-Lasan i prevoditeljice.

Dodaje se kako se hrvatske vlasti nisu usprotivile ispitivanju, no u dogovoru s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Haagu istaknulo se kako on 'može dati svoje informacije o transferu oružja u BiH iz trećih zemalja ako osobno želi to učiniti. Međutim, ne može svjedočiti o načinima na koji su se oružane snage RH naoružavale'.

Podsjetimo kako je prošle godine Miroslav Tuđman odbio suradnju s Karadžićevom obranom, ali ga je Haaški sud odredbom na to obvezao.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika