17.04.2012. / 12:36

Autor: Totalsport

Boks, olimpijske kvalifikacije: Dva Hrvata u četvrtfinalu

Što se kvota za odlazak u London tiče, teškaš Čalić mora pobijediti na turniru, dok je superteškašu Hrgoviću dovoljan ulazak u finale

Filip Hrgović Filip Hrgović Hrvatski boksački reprezentativci Marko Čalić u teškoj i Filip Hrgović u superteškoj kategoriji prekidima su izborili četvrtfinale europskih kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu, koje se održavaju u turskom Trabzonu.

Marko Čalić prekidom je pobijedio Rumunja Juratoni Cornela u svojoj prvoj borbi u Trabzonu. Marko je odlično krenuo od prve runde (4:1), a nakon druge imao je prednost od 16:3, s dva zadana "knock-downa". U finiš je krenuo bez zadrške i kalkulacije te je nakon pola runde završio borbu prekidom. Puljanin četvrtfinale boksa u srijedu protiv Estonca Karlson Raina, koji je danas pobijedio Španjolca Chadlioui Mustaphu 15:5.

Naš superteškaš Filip Hrgović prekidom u drugoj rundi pobijedio je Estonca Vahu Kaspara u svom 2. kolu. Filip je nakon jake prve runde, koju je završio vodstvom 9:5, te jednim zadanim "knock-downom", pojačao tempo u drugoj i po drugi put u Turskoj prekidom završio meč. Četvrtfinalni dvoboj mu je također u srijedu protiv Rusa Magomeda Omarova, koji je danas superiorno na bodove pobijedio Bjelorusa Zujeva.

Što se kvota za odlazak u London tiče, teškaš Čalić mora pobijediti na turniru, dok je superteškašu Hrgoviću dovoljan ulazak u finale.

Vezane vijesti

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Hrvatski boksač teške kategorije Marko Čalić pobijedio je danas Estonca Karson Raina u četvrtfinalu europskih kvalifikacija za Olimpijske igre. Ostao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika