17.04.2012. / 13:49

Autor: Nacional.hr

Ostojić: Očekujem otkaze zbog pogreški Hitne

"Time želim poručiti da su ovakvi slučajevi nedopustivi i da ih neću tolerirati", zaključio je Ostojić

Rajko Ostojić (Pixsell)Rajko Ostojić (Pixsell)Slobodanka Keleuva, ravnateljica zagrebačke Hitne pomoći, na koju je otac donio jednoipolgodišnju Miju Antunović kojoj je u bronhiju zapelo zrno graha, izvijestila je ministra o pokrenutoj istrazi.

Inspekcija Ministarstva zdravlja i interna inspekcija Hitne pomoći ustanovile su kako je bilo propusta u organizaciji i odstupanja od uobičajenog postupka. „Nitko nije kriv dok se to ne dokaže. Od ravnateljice, po završetku policijske istrage očekujem sve korake, uključujući i otkaze", rekao je ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Liječnik u hitnoj ambulanti, njegova kolega koji je radio na broju 194 i medicinski tehničar koji je bio u vozilu kad je djevojčica prebačena iz zgrade Hitne pomoći u bolnicu Merkur, dobili su upozorenje pred otkaz. „Time želim poručiti da su ovakvi slučajevi nedopustivi i da ih neću tolerirati", zaključio je Ostojić u svom obraćanju novinarima.

Podsjetimo kako je 18-mjesečna Mia Antunović preminula 6. travnja u KBC-u Zagreb od zastoja srca uzrokovanog nedostatkom kisika. Otac ju je sam dovezao u Hitnu pomoć u Heinzlovoj. Uvjeravali su ga kako je dijete dobro, kako je možda prehlađeno, no nakon njegovog inzistiranja ipak su ih vozilom Hitne prevezli na Merkur. Istaknimo kako je tek nakon dragocjeno izgubljenog vremena dijete prebačeno u KBC Zagreb gdje se obavlja bronhoskopija. Dodajmo kako nalaz obdukcije još nije gotov.

Vezane vijesti

Vladi slabašna trojka

Vladi slabašna trojka

Mjesečno istraživanje javnog mnijenja CRO Demoskop, obuhvatilo je mišljenje hrvatskih građana prema nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 17.04.12. 17:23

Tehničar odgovoran za "krivo utvrđen stupanj hitnosti"? Sačuvaj Bože.!Pa ovdje je riječ o totalno nakaradno uspostavljenom sustavu odlučivanja a ne o pravoj istini.Žrtvovati jednog tehničara za takav stupanj odgovornosti,samo pokazuje kako velike plaće dobivaju najodgovorniji na vrhu dok odgovornost snose oni najniži u tom sustavu.Definitivan propust i odgovornost samog Ministra.Bez zadrške.no kako je cjelokupni sustav svih institucija u Hrvatskoj,upravo tako ustrojen,nema šanse da najviše rangirani budu odgovorni.Ovo je čista nakarada sustava.Zasluge ministru a odgovornost najniže rangiranima!Katastrofa.Bez morala i osjećaja odgovornosti.Čista farsa od pravednosti a i pravno apsolutno neutemeljeno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika