17.04.2012. / 15:32

Autor: Hina

Istraživanje: Tetovirane osobe više piju

Tetovirane osobe piju više od onih bez tetovaža, pokazalo je francusko istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu Alcholism: Clinical & Experimental Research.

Osobe s tetovažama sklonije su rizičnijem ponašanjuOsobe s tetovažama sklonije su rizičnijem ponašanjuTetovirane osobe piju više od onih bez tetovaža, pokazalo je francusko istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu Alcholism: Clinical & Experimental Research.

Znanstvenici su obradili gotovo tri tisuće mladih muškaraca i žena koje su alkotestirali prilikom izlaska iz barova u subotu navečer, prenosi američka mreža MSNBC. Tim je utvrdio da su, od onih koji su pristali sudjelovati u istraživanju, tetovirane osobe konzumirale više alkohola od onih bez tetovaža.

Ranija istraživanja pokazala su da su tetovirane osobe sklonije riskantnijem ponašanju poput spolnog odnosa bez zaštite, krađe, nasilja i konzumiranja alkohola. Također je utvrđeno da osobe s jednom tetovažom imaju slične navike u konzumiranju alkohola kao i osobe bez tetovaža dok oni sa sedam ili više tetovaža imaju veće izglede za visoko rizično ponašanje.

Znanstvenici navode da nastavnici, roditelji i liječnici smatraju tetovaže i piercing indikatorima rizičnog ponašanja. No, upozoravaju, liječnici se ne bi trebali ponašati stereotipno prema tetoviranim osobama kao prema alkoholičarima.

Vezane vijesti

Slovenski vojnici opozvani s Kosova zbog alkohola

Slovenski vojnici opozvani s Kosova zbog alkohola

Slovenija je u srijedu vratila kući četiri svoja vojnika koji su sudjelovali u mirovnoj operaciji KFOR na Kosovu, jer su zatečeni u alkoholiziranom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika