17.04.2012. / 16:19

Autor: Hina

Angelina Jolie promaknuta za posebnu izaslanicu UN-a

Američka glumica Angelina Jolie, veleposlanica dobre volje Visokog povjereništva UN-a za izbjeglice, promaknuta je za posebnu izaslanicu njegova šefa Antonia Guterresa, kojeg će ubuduće zastupati na diplomatskoj razini, objavio je u utorak UNHCR.

Angelina JolieAngelina JolieAmerička glumica Angelina Jolie, veleposlanica dobre volje Visokog povjereništva UN-a za izbjeglice, promaknuta je za posebnu izaslanicu njegova šefa Antonia Guterresa, kojeg će ubuduće zastupati na diplomatskoj razini, objavio je u utorak UNHCR.

"Izniman položaj" dodijeljen je Angelini Jolie, izjavio je glasnogovornik UNHCR-a Adrian Edwards pred novinarima.

UNHCR je odlučio dati Angelini Jolie naslov "posebne izaslanice" zbog njezina iznimnog angažmana oko raseljenih i izbjeglih osoba, posebice u Afganistanu i Somaliji.

"U novoj ulozi morat će se usredotočiti na velike krize koje uzrokuju masovno raseljavanje stanovništva te zastupati UNHCR i Guterresa na diplomatskoj razini", objasnio je Edwards.

Vezane vijesti

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u nedjelju je jednoglasno osudilo sirijsku vladu zbog topničkih napada na Hulu u kojima je poginulo najmanje 108… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika