17.04.2012. / 18:20

Autor: Hina

Video: Assange intervjuirao šefa Hezbolaha

Osnivač Wikileaksa Julian Assange razgovarao je s Hasanom Nasralahom, šefom šijitskog libanonskog pokreta Hezbolah, u prvoj od niza emisija, emitiranoj u utorak na ruskoj tv postaji RT na engleskom.

Julian AssangeJulian AssangeOsnivač Wikileaksa Julian Assange razgovarao je s Hasanom Nasralahom, šefom šijitskog libanonskog pokreta Hezbolah, u prvoj od niza emisija, emitiranoj u utorak na ruskoj tv postaji RT na engleskom.

Intervju je vođen iz Engleske video linkom s Nasralahom koji je govorio "s tajnog mjesta u Libanonu", kazao je tvorac Wikileaksa.

Šef Hezbolaha, saveznik Damaska, upitan je o stanju u Siriji gdje unazad više od godinu dana režim guši oporbeni pokret pri čemu je poginulo više od 10.000 osoba.

Hasan Nasralah kazao je da je njegov pokret pokušao postići dijalog.

"Kontaktirali smo oporbu kako bismo je ohrabrili i olakšali dijalog s režimom, ali je odbacila dijalog", ustvrdio je on.

"Surađujemo s režimom koji je spreman provoditi reforme i spreman na dijalog. S druge strane postoji oporba koja nije spremna na dijalog, nije spremna prihvatili reforme. Sve što želi je srušiti režim. To je problem", kazao je on.

Prije emitiranja razgovora, prvog u nizu od 12 intervjua koje vodi Julian Assange, glavna urednica RT-a Margarita Simonian kazala je na svojoj stranici Twittera da će prvi gost biti kontroverzna ličnost.

Vezane vijesti

Zašto je slučaj Assange važan

Zašto je slučaj Assange važan

Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE U srijedu 30. svibnja britanski Vrhovni sud odbio je posljednju žalbu Juliana Assangea protiv… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika