18.04.2012. / 10:14

Autor: Hina , Nacional.hr

Miklenić, urnebesno

Vrh države u nečasnoj igri blaćenja RH

Po Miklenićevim riječima nameće se pitanje kome je u interesu suvremenu Republiku Hrvatsku svijetu predstavljati kao zemlju s tobože organiziranim fašizmom? Kako je moguće da se u takvu nečasnu igru, uperenu protiv međunarodnog ugleda Republike Hrvatske, uključe čak i predsjednik države i predsjednik Vlade?

Ivan MiklenićIvan MiklenićKatolički tjednik "Glas Koncila" u najnovijem broju ocjenjuje kako nisu ozbiljan hrvatski problem ili ugroza oni protiv kojih je ovih dana u javnosti podignuta tako snažna buka, nego oni koji, vjerni svojoj antihrvatskoj ideologiji i politici, guše svaku mogućnost razvitka i boljitka u suvremenome hrvatskom društvu, gospodarstvu, sudstvu, zdravstvu, kulturi, politici, standardu građana...

Perfidne manipulacije, blaćenje Hrvata, zabrane

U uredničkom komentaru "Koji ekstremizam ugrožava Hrvatsku?" Ivan Miklenić napominje kako je u Hrvatskoj minulih dana gotovo sve učinjeno da u svijet bude odaslana falsificirana slika njezine društvene stvarnosti, pa je, kako dodaje, potrebno upozoriti na neke činjenice i fenomene da bi se pokušala razotkriti još jedna u nizu perfidnih manipulacija kojima se blati hrvatski narod i država Hrvatska.

Podsjetivši kako je ministar policije jednoj političkoj stranci zabranio održavanje mirnoga javnog prosvjednoga hoda u kojem su, prema najavama, trebali sudjelovati i politički istomišljenici iz više zemalja Europske unije, u komentaru se navodi kako su članovi dosad malo poznate i bez predstavljenog predvodnika udruge "Crvena akcija" prethodno alarmirali javnost i "proglasili najvećim okupljanjem fašista u jednom hrvatskom gradu od kraja Drugoga svjetskog rata".

Teroristi, bezpogovorni mediji, pravi rodoljubi, tobožnji fašizam

Ljevičarska udruga "Crvena akcija" – koja se dosada iskazala prosvjednim bojanjem simbola NATO-saveza u Hrvatskoj, koja u inozemstvu podržava neke gerilske pokrete od kojih su neki na popisu terorističkih organizacija, i koja je poduprla nerede u Grčkoj, kao i nedavno srbijanske anarhiste optužene za napad na veleposlanstvo Grčke, kako se navodi u komentaru, dala je dakle kvalifikaciju najavljenom skupu, a prihvatili su je i bez prigovora proširili mediji.

"Nitko od pravih hrvatskih rodoljuba niti od minimalno demokratski orijentiranih hrvatskih građana ne može, niti smije, podupirati ili slaviti fašizam i fašiste ili ikakve ekstremiste, bilo desne bilo lijeve, i to je zajamčeno stav svih u Hrvatskoj, osim samih onih malobrojnih koji su se priklonili ekstremizmu", napominje se u komentaru i dodaje premda je takva slika hrvatskoga društva jedina istinita i stvarna, zahvaljujući državnoj zabrani i glasnoći najviših predstavnika vlasti te predstavnika lijevih grupacija za koje se može opravdano sumnjati jesu li demokratske ili ekstremističke, u svijet je poslana slika Hrvatske u kojoj se tobože budi fašizam i desni ekstremizam i to, sudeći po stvorenoj buci, u strašnim razmjerima!?

Novo blaćenje Hrvatske u kojem sudjeluje vrh države

Po Miklenićevim riječima nameće se pitanje kome je u interesu suvremenu Republiku Hrvatsku svijetu predstavljati kao zemlju s tobože organiziranim fašizmom? Kako je moguće da se u takvu nečasnu igru, uperenu protiv međunarodnog ugleda Republike Hrvatske, uključe čak i predsjednik države i predsjednik Vlade? Zar je zaista demokratska većina u današnjem hrvatskom društvu tako krhka i jadna da je njezin mir zaista mogao ugroziti najavljeni skup pa ga je trebalo zabraniti?", pita se u komentaru i dodaje: "Ako može biti tako opasan takav skup, što bi onda trebale učiniti demokratske zemlje koje imaju javno deklariranih više od dvadeset posto građana koji su ekstremizmom zaraženi ili su spremni ekstremizam politički podržati?"

Miris hrvatskog fašizma, Tuđmanova ideja miksanja kostiju

Nepodnošljiv prizor za Miklenića; Photo: Sanjin Strukić/PIXSELLNepodnošljiv prizor za Miklenića; Photo: Sanjin Strukić/PIXSELLKomentator smatra kako se ne može izbjeći dojam da je u Hrvatskoj s obzirom na taj zabranjeni javni skup od komarca napravljen slon ili čak tigar te se nameće pitanje: Kome to u današnjoj Hrvatskoj treba i zapravo odgovara? "Treba podsjetiti da je u Hrvatskoj svaki miris na desni ekstremizam iskorjenjivan gotovo do trećega koljena od preuzimanja vlasti Komunističke partije, tamo 1944. i 1945. godine pa sve do formalnog silaska s vlasti 1990. godine", navodi se u komentaru te primjećuje kako u samostalnoj Republici Hrvatskoj - u kojoj komunisti nikada nisu sišli posve s vlasti i nikome prepustili stvarni nadzor nad hrvatskim društvom - samo zbog Tuđmanove ideje nacionalnog pomirenja postojao je tolerantniji stav prema desnom i lijevom ekstremizmu.

Neprijatelji, inscenacije, teritorijalne pretenzije

"Otkako pak je na djelu proces tzv. detuđmanizacije, koji traje i danas uz svesrdnu pomoć gotovo svih parlamentarnih stranaka, sve bitne konce hrvatskoga društva u svojim rukama drže predstavnici ljevice koji su tako moćni da onemogućuju čak i postojanje ikakve stvarne, relevantne opozicijske političke stranke, ali i da insceniraju kakav god žele incident da bi to zatim iskoristili za svoje dodatno učvršćivanje", smatra komentator.

Napominje kako Republika Hrvatska danas realno ima prave neprijatelje, premda se oni, što je razumljivo, javno ne očituju; suočena je i s ekstremistima raznih boja koji imaju svoje interese koji ugrožavaju legalna i legitimna prava RH-a pa i samu stvarnu demokraciju i pravnu državu u hrvatskom društvu, koji se ne mire s ikakvom samostalnom hrvatskom državom, i koji imaju i teritorijalne pretenzije na račun RH, no političari tome ne pridaju važnost: ili ne vide, ili se prave da ne vide, ili kriomice čak surađuju s tim neprijateljima, kaže se, uz ino, u komentaru "Glasa Koncila".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 18.04.12. 11:33

Izgleda da se partija osilila. Tko se sjeća uopće plana 21? Predizborna kampanja je vrvjela gospodarsko-socijalnim temama sa Josipovićevom preporukom da se udalje od povijesno-političkih. Šta se događa nakon izbora? Guljenje kože narodu s uvjerenjem da je to dobro za njega i budućnost mu, ali se pravi rat vodi na ideološko-političkom polju. Opet se izmišljaju neprijatelji. 50 godina se uzgajao strah da će nas napasti zli zapad, kako bi se narod pacificirao dok se u pozadini odvijalo klanje. Bilo je to masovno drogiranje naroda i narodnosti. Opet se ide u revizije blagdana i ruše se temelji prividne pomirbe. Priziva se uvođenje eura kako bi se maknula ustaška kuna! Kakva je ideološka razlika između okupatora iz 45. i okupatora iz 2000.?

Miklenić se također osilio! Tko mu garantira da ne završi u kućnom pritvoru? Swoboda? Dovoljna je nesmotrena rečenica, pa će se sva sila novinarskih kerova - poput Jergovića, Dežulovića, Tomića, Ivančića, Perišića, Drakulićke, Babićke, Kuljiša; obračunati s novim fašistima! Kome trebaju izmišljotine o fašizmu u Hrvata? Samo samoprozvanim antifašistima! Zašto? Pitajte onih 43 000 istinskih lažnih boraca Fumićevog SAB-a, što svaki mjesec već 60 godina glade muda a dobro žive!

Hrvatska je ponovo okupirana! Kad će to biti jasnije šutljivoj većini? Varaju se kukurikavci da imaju većinsku podršku! Ipak je preko 2 milijuna ljudi ostalo 4. prosinca kod kuće! Čeka se novi Milošević, pa da se i oni dehiberniziraju! Kakva neodgovornost nad vlastitom tragedijom!

Dole antifašistički fašisti!


registracija
24/11/10

aabar, 18.04.12. 16:23

Aj Zvonko ne kaki,gori si od ovoga pedofila!!!


registracija
26/1/08

Rampa, 19.04.12. 09:01

@Zvonko

Na sreću, na prošlim izborima smo se riješili okupacije nesposobnih kriminalaca, korupcije, crnih fondova, onih koji su predali generale Hagu( a koliko je "okupator" Račan isporučio generala??), doseljenika i ostalog šljama iz HDZ-a!!

Euro se nema što prizivati, on će biti uveden bez ijedne suze za kunom, vještačkom valutom u koju ionako nitko ne vjeruje, jer da vjeruje ne bi bilo već 20 godina valutne klauzule u bankama!!

A ako su se Njemačka i Francuska odrekle marke i franka, po čemu je to kuna bolja od njih?

A koliko je naroda ostalo kod kuće kad je Sanader tijesno pobijedio na prošlim izborima?

Ovaj put pobjeda koalicije nije bila tijesna, čak i kad se gleda sam SDP uvjerljivo je porazio HDZ!

A Miklenić, Glas Koncila i Crkva??

Što komentirati?

Baš ništa, samo kratko:

Fuj paraziti na državnom proračunu!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika