18.04.2012. / 11:45

Autor: Nacional.hr

Hrvatska estrada na meti Porezne uprave

Osim glazbenika i pripadnika 'jet seta' tu su još brojni obrtnici, liječnici, odvjetnici i tako dalje

ThompsonThompsonPorezna uprave pokrenula je akciju nad osobama čija je imovina u velikom nesrazmjeru s njihovim prijavljenim prihodima, među njima su i neki pripadnici hrvatske estradne scene, piše Novi list.

Neslužbeno se doznaje kako su Marko Perković Thompson, Neno Belan, Zlatan Stipišić Gibonni, Jelena Rozga, Maja Šuput, Marko Grubnić i Fani Horvat pozvani u prostorije zagrebačke Porezne uprave da objasne kako im je imovina koju su stekli nakon 2008. godine bitno veća nego što su imali prijavljenih prihoda.

Osim glazbenika i pripadnika 'jet seta' tu su još brojni obrtnici, liječnici, odvjetnici i tako dalje. Saznaje se kako je dio pozvanih već dao izjave o podrijetlu imovine navodeći pritom pomoć roditelja ili prijatelja pri kupovini nekretnina. Rok za očitovanje oko 3 000 osoba istječe u petak, dosad ih je kroz proceduru poreznika prošlo 2 000. Imovina koja je kupljena prije 2008. godine spada pod predemet zastare i neće se proučavati njeno podrijetlo.

Vezane vijesti

Poreznici u crvenom

Poreznici u crvenom

Kada je početkom mjseca Vlada donijela novu uredbu kojom povećava plaće vodećem kadru u Poreznoj upravi i dodjeljuje bonuse za dobar rad, nije bilo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika