18.04.2012. / 12:21

Autor: Nacional.hr

Intel objavio prihod od 12,9 milijardi dolara za prvo tromjesečje 2012.

"Prvo je tromjesečje označilo solidan početak godine koja bi za Intel opet trebala biti godina rasta", rekao je Paul Otellini

Intel je imao uspješno prvo tromjesečjeIntel je imao uspješno prvo tromjesečjeTvrtka Intel Corporation objavila je da je za prvo tromjesečje zabilježila prihod od 12,9 milijardi dolara, dobit prije oporezivanja od 3,8 milijardi dolara, neto dobit od 2,7 milijardi dolara te dobit po dionici od 0,53 dolara. Tvrtka je generirala približno 3 milijarde dolara u gotovini od operacija, isplatila dividende u visini jedne milijarde dolara te potrošila 1,5 milijardi dolara za otkup redovnih dionica.

"Prvo je tromjesečje označilo solidan početak godine koja bi za Intel opet trebala biti godina rasta", rekao je Paul Otellini, Intelov predsjednik i generalni direktor. "U drugom tromjesečju na tržištu očekujemo prve pametne telefone s Intelovim procesorima, široko dostupne proizvode utemeljene na 22-nanometarskoj tehnologiji Tri-Gate te brzo proširenje ponude našeg najboljeg poslužiteljskog proizvoda dosad, što sve čini ogromnu priliku za rast u 2012. godini i godinama koje slijede."

U drugom kvartalu u Intelu očekuju prihode od 13,6 milijardi dolara. Na razini ove godine u Intelu planiraju ulošiti oko 18,3 milijardi dolara u istraživanje i razvoj te različita spajanja i akvizicije međutim o kakvim se akvizicijama radi nisu željeli precizirati.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 18.04.12. 13:26

profiti i vrhunska tehnologija, blagostanje uvijek idu zajedno...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika