18.04.2012. / 13:07

Autor: Nacional.hr

HNS prihvatio prijedlog zabrane gostovanja navijača

"HNS je prihvatio prijedlog Udruge prvoligaša o zabrani gostovanja i odluku će donijeti tek sutra u dogovoru s ravnateljstvom policije", poručio je Cvrk

Zorislav Srebrić (Pixsell)Zorislav Srebrić (Pixsell)Dva dana nakon što su predsjednik Udruge prvoligaša Branko Laljak i povjerenik za natjecanje Josip Brezni zatražili zabranu gostovanja navijača na prvoligaškim utakmicama, sastao se Izvršni odbor HNS-a koji je prihvatio taj prijedlog, piše Večernji list.

Na sjednici je sudjelovalo 11 od ukupnon 18 članova Odbora HNS, koji je izdao priopćenje za javnost. Odluka još nije službena, čekaju se konzultacije s MUP-om. „Cilj ovog prijedloga je smanjenje tenzija na nogometnim utakmicama koje su ugrožene, što se protivi zakonskim propisima. Članovi Izvršnog odbora izrazili su opću zabrinutost ponašanjem na nogometnim utakmicama što dovodi u pitanje i rezultatski aspekt", izjavio je tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić.

Srebrić je prokomentirao i ugovorene obaveze zaštitarskih tvrtki prema klubovima. „Klubovi imaju izravnu odgovornost za svoje poslove, ali mi smo im čak predlagali bonuse u slučaju redovnog izvršavanja obveza. Točno je da svoje obveze neki od njih ne ispunjavaju, no tu je ponekad teško razlučiti što je sponzorstvo, a što izravna obveza. Neki klubovi imaju sponzorski ugovor sa zaštitarima pa je teško razlučiti što je dug, što se plaća, kako krivnju preuzeti. HNS nikad nije ništa dugovao zaštitarskim tvrtkama, čak je i ponudio bonus ako je posao dobro obavljen", rekao je Srebrić.

„Zaštitari posao ne obavljaju dovoljno kvalitetno iz raznih razloga", kazao je Zoran Cvrk, povjerenik za sigurnost HNS-a.

Cvrk je pojasnio zabranjujuću odluku Izvršnog odbora. "HNS je prihvatio prijedlog Udruge prvoligaša o zabrani gostovanja i odluku će donijeti tek sutra u dogovoru s ravnateljstvom policije. Ovo je snažna mjera za organizatore, ali i za navijačke udruge. Akcijski plan praktički je već na snazi s odgodnim aktiviranjem ukoliko se dokaže da je došlo do ugrožavanja sigurnosti, stradavanja ili ne daj bože tragičnih posljedica. Ovaj prijedlog može imati dalekosežne posljedice ne samo na stadionima i zato apeliramo na klubove da budu u komunikaciji s navijačkim udrugama", poručio je Cvrk.

Raspravljalo se i o licencijama klubova koje su dobili samo GNK Dinamo, NK Zagreb i NK Lokomotiva. Svi klubovi koji ih nisu dobili do 1. svibnja imaju žalbeni rok, a do 10. svibnja bit će objavljena konačna odluka komisije za licenciranje.

Dodajmo kako su Bad Blue Boysi najavili da će putovati na gostovanje u Rijeku. Pozvali su sve navijače momčadi koje do kraja prvenstva gostuju u Maksimiru da dođu na njihovu tribini i bez straha podržavaju svoju momčad.

Na današnjoj utakmici između Cibalije i Osijeka još će moći prisustvovati gostujući navijači, jer odluka još nije konačna.

Vezane vijesti

Bebić bez zaštite, Kosor i Karamarko pošteđeni

Bebić bez zaštite, Kosor i Karamarko pošteđeni

Ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić potvrdio je danas da je temeljem sigurnosne procjene vlada ukinula zaštitu bivšem predsjedniku Hrvatskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika