18.04.2012. / 16:40

Autor: Naciona List

Naciona list: Škegro se želi dokopati imovine brodogradilišta?

Naš sugovornik strahuje da Škegro namjerava od države kupiti brodogradilišta s istim motivima s kojima su brojni poduzetnici prije njega sudjelovali u privatizaciji javnih dobara i strateških hrvatskih kompanija: zbog vrijedne imovine, koja je u ovom slučaju flaširana

Imovina koje se Škegro navodno pokušava dočepati (Photo: Saša Miljevic/24sata)

Imovina koje se Škegro navodno pokušava dočepati (Photo: Saša Miljevic/24sata) Iza interesa Borislava Škegre za kupnju brodogradilišta 3. maj i Brodotrogir stoje nimalo časne namjere, koje bi mogle imati dugoročne negativne posljedice za ionako devastirani sektor hrvatske brodogradnje. Ove teške optužbe izrekao je na račun kuma hrvatske privatizacije jedan poznavatelj privatizacijskih prilika u Hrvatskoj.

On, naime, strahuje da Škegro namjerava od države kupiti brodogradilišta s istim motivima s kojima su brojni poduzetnici prije njega sudjelovali u privatizaciji javnih dobara i strateških hrvatskih kompanija.

Koja mu je namjera?

"Namjera mu je da nakon preuzimanja namjerno prezaduži ionako zadužena brodogradilišta i potom na željenu imovinu stavi zabilježbu. To bi uzrokovalo propast škverova, nakon čega bi ovaj gospodin konačno došao do onoga zbog čega je inicijalno kupio brodogradilišta. To je, dakako, iznimno vrijedna flaširana imovina, kojom sektor brodogradnje u danima porinuća plovećih proizvoda, dobrano obiluje", teško optužuje naš sugovornik Borislava Škegru.

Upitan posjeduje li dokaze za svoje dramatične tvrdnje, sugovornik odgovara kako je Škegro identičnim obrascima poduzetničkog ponašanja već otprije operirao u Hrvatskoj, što je detaljno opisano u dokumentaciji koju navodno posjeduje. Priča se kaže, kaže, sastoji od gotovo istog narativnog slijeda viđenog u slučajevima Kamensko, Jadrankamen, Monter, Uzor, Adriachem, Dalmacijavino, Trimot, Vodoprivreda i još brojnim drugim posrnulim tvrtkama.

Kako operira?

"U ambijentu medijskog fokusa i u strogoj javnosti, gospodin Škegro zakaže sastanak s predstavnikom političke elite, primjerice gospodinom Šeksom. Potom od predstavnika političke elite, primjerice gospodina Šeksa, dobije povlaštene informacije o tome koliko je zaista poluprazna, odnosno polupuna imovina što ga interesira. Potom gospodin Škegro samostalno provodi dubinsko snimanje predmetne imovine. Kad vrijeme sazrije, laganim koracima kreće u njezino preuzimanje. Zadnji se put osvrće na lijevu i desnu stranu, i potom dolazi do zamračivanja iste. Metode su pritom različite, ovisno o slučajevima: nekad je riječ o zamračenju šeširom, a u većini slučajeva imovina nestaje ispod lijeve strane kaputa. Ako mu operacija propadne, ako ga naime netko uhvati u opisanom procesu, onda gospodin Škegro odustaje od nauma te uz zvižduk i nevini izraz lica došeta do obližnjeg mirovinskog stupa, na kojeg se, onako fakinski, nasloni" otkriva nam navodne metode s kojima se prilikom preuzimanja koristi Škegro.

Kad će operirati?

Naš sugovornik, koji želi ostati anoniman, osnovano sumnja kako je Škegrin interes za brodogradilišta vođen istim namjerama; štoviše, prije koji dan došao je do informacije da će Škegro nazočiti prvom sljedećem svečanom porinuću tankera u 3. maju, gdje će navodno pokušati doći do željene imovine.

"Ako ga netko ne spriječi, gotovo je sigurno da će ta imovina završiti u njegovim rukama, a potom vjerojatno na regalu. A može se dogoditi da spornu imovinu podijeli s nekim predstavnikom političke elite, poput gospodina Šeksa", veli naš sugovornik, koji tvrdi da je ovaj video ispod teksta samo jedan od brojnih dokaza koji idu u prilog njegovoj teoriji.

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.