18.04.2012. / 16:42

Autor: Hina

Čačić najavio manje tarife za energiju iz obnovljivih izvora

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić najavio je danas smanjenje cijena koje se u Hrvatskoj plaćaju za energiju iz obnovljivih izvora te utvrđivanje tarifa koje su primjerene europskima.

Radimir ČačićRadimir ČačićPrvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić najavio je danas smanjenje cijena koje se u Hrvatskoj plaćaju za energiju iz obnovljivih izvora te utvrđivanje tarifa koje su primjerene europskima.

"Dat ćemo tarife koje su primjerene europskim tarifama i od kojih će najniža biti jednaka najvišoj austrijskoj, tako da nitko ne može reći da nismo konkurentni", rekao je Čačić u saborskom aktualnom prijepodnevu.

Naglasio je da će svi koji se prijave dobiti dozvole i subvencije za obnovljive izvore, te da država ta ulaganja s milijun eura, koliko je realizirano u zadnjih sedam godina, do 2020. planira podići na 1,7 milijardi eura.

Čačić je istaknuo da će u tom smislu biti otvoren prostor za investiranje, transparentno i ubrzanim postupcima, te da će se izdavanje dozvola skratiti za trećinu.

"Novi model ide u okviru sedam dana na Vladu i svi su dobrodošli", poručio je, dodavši da će posebno biti stimulirani domaći proizvođači energije iz obnovljivih izvora.

Nakon upita HDZ-ovog zastupnika Ilije Filipovića premijer Zoran Milanović najavio je da će se raspitati o mogućnostima da se ponovno uvede izravna zračna linija Zagreb-Mostar, ali i rekao da tijekom njegova posjeta Mostaru i susreta s tamošnjim dužnosnicima o tom temi nije bilo službenih razgovora.

Ministar Uprave Arsen Bauk najavio je kako je cilj njegovog ministarstva i vlade do lokalnih izbora iduće godine urediti popise birača, te s tim u vezi i donijeti novi Zakon o boravištu koji je u pripremi.

"Naš je cilj da idući lokalni izbori budu regularniji nego do sada i da broj birača odgovara broju punoljetnih stanovnika u Hrvatskoj", poručio je Bauk.

Naglasio je da se nesređeni birački popisi i prebivališta birača najnegativnije odražavaju upravo na lokalne izbore, te da će se u tom smislu raditi provjere o tome na kojim su prebivalištima birači prijavljeni te iz evidencija brisati oni s lažnim prebivalištem.

Sabor je zaključio aktualno prijepodne.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

registracija
26/2/12

okvardz, 19.04.12. 09:02

čačić ode dođe drugi pamegtnjaković i onda moramo rušiti vjetroelektrane i vraćati kredite stranim bankama i biti njihov rob devet generacija unaprijed. to je kada nemaš svoju državu.


registracija
26/2/12

okvardz, 19.04.12. 09:03

pogledajte mljekare koji su dobijali subvencije kapom i šakom i sada su ostali bez ičega.


registracija
26/2/12

okvardz, 19.04.12. 09:03

najprije država, onda sve ostalo čačiću. gdje nam je država.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika