19.04.2012. / 00:11

Autor: Totalsport

Chelsea slavio

Messi izgubio loptu, Barcelona utakmicu

Barça je imala 72 posto vremena loptu u svojim nogama, 12 udaraca prema vratima, od čega osam u okvir, ali nijedan nije pronašao put do mreže. Chelsea je s druge strane samo jednom pucao u okvir gola katalonskog sastava i – pogodio. Londončani nisu nijedom zapucali prema golu Barcelone u drugom poluvremenu

Chelsea je u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka s minimalnih 1-0 slavio protiv Barcelone na Stamford Bridgeu. Jedan jedini udarac prema vratima Barcelone bio je dovoljan da Chelsea dođe na prag finala...

Kao što je bilo i za očekivati Barcelona je dominirala terenom od prve minute, a opasno zaprijetila već u devetoj. Alexis Sanchez dobio je sjajnu loptu u gostujućem šesnaesteracu, prebacio je istrčalog Petra Čecha, ali je njegova lopta odsjela na gredi. Osam minuta kasnije Andres Iniseta je pucao s lijeve strane, Čech je odbio loptu na nekih šest metara, a Cesc Fabregas lijevom nogom potpuno promašio loptu i propustio dovesti katalonsku momčad u vodstvo.

Isti je igrač veliku priliku u 43. minuti kada je izašao sam na vratara Chelseaja, prebacio ga, ali je loptu s gotovo gol-crte izbio Ashley Cole. Nakon svih propuštenih prilika uslijedila je kazna u posljednjim sekundama prvog dijela. Messi je izgubio loptu na sredini terena, Lampard ju je poslao na lijevu stranu prema Ramiresu koji se sjurio u šesnaesterac i lijevom nogom uposlio Didera Drogbu na drugoj strani koji lijevom nogom šalje loptu pored Victora Valdesa za 1-0.

Menadžer Chelseaja Roberto Di Matteo se u drugom poluvremenu odlučio za potpunu antipropagandu nogometa koja mu je u konačnici i uspjela. Alexis Sanchez promašio je veliku priliku u 56. minuti kada je s desne strane sam bio pred Čechom, a posljednja prilika za izjednačenje odsjela je na vratnici. Pedro je pucao s lijeve strane šesnaesterca i pogodio vratnicu. Nekoliko minuta prije toga je Messi izveo slobodni udarac s 35 metara od gola, Puyol je glavom proslijedio loptu prema golu, a češki ju je vratar vršcima prstiju izbacio u korner.

Barça je imala 72 posto vremena loptu u svojim nogama, 12 udaraca prema vratima, od čega osam u okvir, ali nijedan nije pronašao put do mreže. Chelsea je s druge strane samo jednom pucao u okvir gola katalonskog sastava i – pogodio. Londončani nisu nijedom zapucali prema golu Barcelone u drugom poluvremenu.

Uzvrat je sljedeći tjedan na Nou Campu koji je daleko širi od Stamford Bridgea i bit će zanimljivo vidjeti kakvu će taktiku tamu primijeniti Di Matteo u namjeri da ponovno zaustavi Barcelonu.

Spomenimo za kraj da je Barcelona u pet od šest navrata ispadala iz europskih natjecanja nakon što je izgubila prvu utakmicu. Velika nada za Chelsea leži u statističkom podatku da 63 posto momčad u Ligi prvaka, nakon što dobije prvu utakmicu kod kuće s 1-0, prođe u daljnju fazu natjecanja.

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika