19.04.2012. / 11:41

Autor: Hina

Sanader "odgodio" početak suđenja Tadiću

Tadić, koji je optužen za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila osuđujuća presuda Branimiru Glavašu za ratni zločin, jutros se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu, no njegova odvjetnica je obavijestila sudsko vijeće da je spriječena obvezama na suđenju bivšem premijeru koje se danas nastavlja ispitivanjem predsjednika uprave austrijske Hypo banke Wolfganga Kulterera

ArhivaArhivaPonovno je odgođen početak suđenja osječkom poduzetniku Dragi Tadiću, ovoga puta zbog obveza njegove braniteljice Jadranke Sloković na suđenju Ivi Sanaderu.

Tadić, koji je optužen za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila osuđujuća presuda Branimiru Glavašu za ratni zločin, jutros se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu, no njegova odvjetnica je obavijestila sudsko vijeće da je spriječena obvezama na suđenju bivšem premijeru koje se danas nastavlja ispitivanjem predsjednika uprave austrijske Hypo banke Wolfganga Kulterera. Odvjetnica Sloković je u podnesku navela da je to suđenje ušlo u završnu fazu te je zatražila odgodu ročišta, što je sudac Zdravko Majerović prihvatio i raspravu zakazao za 21., 22. i 28. svibnja.

Početak suđenja Tadiću već je jednom, 9. ožujka, bio odgođen zbog njegove križobolje. Krajem siječnja je, pak, bilo odgođeno pripremno ročište, a tada je razlog bila bolest njegove braniteljice.

USKOK Tadića tereti da je okupio skupinu koja je trebala utjecati na neimenovane suce Vrhovnog suda i pokušati preinačiti osuđujuću presudu Glavašu za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku u slučajevima "garaža" i "selotejp".

Tadić je jedini od petero optuženih koji nije priznao krivnju i nagodio se s USKOK-om koji mu je nudio bezuvjetnu zatvorsku kaznu od dvije i pol godine. To su učinili saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić i splitski poduzetnik Srećko Jurišić koji su osuđeni uvjetno na dvije godine zatvora te Tadićeva supruga Božica Tadić - Ćavar koja je uvjetno osuđena na 15 mjeseci.

Branimir Glavaš, zbog kojega je Tadić navodno pokrenuo cijelu akciju podmićivanja neimenovanih vrhovnih sudaca, pravomoćno je osuđen na osam godina zatvor. Kaznu služi u BiH, gdje je pobjegao prije izricanja prvostupanjske presude.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika