19.04.2012. / 12:19

Autor: Nacional.hr

Puhovski:

Pobjeda Nikolića odgovara Hrvatskoj

"Dolazak SNS na vlast bi bio ideološki argument mnogima u Hrvatskoj, bili oni nacionalisti ili europski orijentirani političari, da ostave Srbe po strani", izjavio je

Žarko Puhovski Žarko Puhovski Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, Žarko Puhovski, izjavio je kako bi 'pobjeda Srpske napredne stranke na predsjedničkim izborima s Tomislavom Nikolićem na čelu, bar u prvom razdoblju sasvim sigurno unazadila odnose Hrvatske i Srbije', prenosi B92.

No, Puhovski odmah dodaje kako bi to Hrvatskoj 'savršeno odgovaralo', jer bi on u miru mogao provesti 'emancipaciju regije'. Dodaje kako povlačenje međusobnih tužbi za genocid nije tema u Zagrebu i 'ako je ikada bilo šansi za to, eventualnom pobjedom Nikolića na izborima te pričom o rehabilitaciji Draže Mihailovića te naznake su potpuno zamrle'. Na novinarsko pitanje 'zašto se u Hrvatskoj digla bura oko rehabilitacije Mihailovića', kad je nedavno 'rehabilitiran kardinal Alojzije Stepinac', odgovorio je kako se 'Stepincu mogla prigovoriti zbog suradnje s neprijateljem, ali kako nije bio zločinac usporediv s Mihailovićem i Antom Pavelićem'. Ističe kako bi se u slučaju izborne pobjede, Nikolić 'ponašao mnogo umjerenije, nego dok je bio među radikalima'.

„Radi se o dvije stvari. Tadić je u kontaktima s Josipovićem učinio mnogo kako bi odnosi bili ne samo dobri, nego i vezani prijateljstvom dvojice predsjednika. Drugo, dolazak Nikolića bi sasvim sigurno izazvao u najmanju ruku oprez, a vjerojatno i zazor hrvatske strane", rekao je Puhovski u intervjuu 'Blicu'.

Osvrnuo se na političku situaciju u Srbiji i europska stremljenja. "Mogla bi u miru dokazati kako je ona dvije klase ispred svih na području bivše Jugoslavije, ne računajući Sloveniju. Dolazak SNS na vlast bi bio ideološki argument mnogima u Hrvatskoj, bili oni nacionalisti ili europski orijentirani političari, da ostave Srbe po strani", izjavio je.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 19.04.12. 15:03

jooooj koji filozofi iz ničega. Hrvatskoj bi najviše odgovaralo kada bi se u srbiji počelo nešto proizvodititi, tako da srbi mogu kupiti što je više HR proizvoda, i da mogu čovječanstvu dati nešto korisno.

Politikanstvo nikome ne odgovara izuzev nekim bezveznim udrugama i filozofima poput ovoga tipa.

stvarati a ne varati. stvarati a ne filozofirati


registracija
6/1/12

UnDeR, 19.04.12. 15:36

Ima ona slika sa početka 90'ih, gdje zajedno derneče Jovan Rašković, Boljkovac, i ovaj svjedok protiv studenata 72', Puhovski


registracija
24/7/11

mrvek, 19.04.12. 15:39

Ma koga briga koji četnik će pobijediti na njihovim izborima. Svi su oni isti i neka se pobiju tamo. Boli me guzica za vijesti iz Svrbije.


registracija
20/8/10

McCoy, 19.04.12. 16:40

@mrvek
Pa zasto ih onda citas? I zasto komentarises kad nema nista pametno da kazes?
Sam sebe demantujes...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika