19.04.2012. / 14:43

Autor: Gazeta

NHL: Pittsburgh desetkom sačuvao nadu

Ottawa je kod kuće svladala New York Rangerse s 3-2 nakon produžetka i izjednačila seriju na 2-2

Igrači Pittsburgh PenguinsaIgrači Pittsburgh PenguinsaJoš su jednu "ludu" utakmicu u prvom krugu doigravanja NHL lige odigrali hokejaši Philadelphije i Pittsburgha. Penguinsi su slavili s čak 10-3 i ostali "živi", smanjivši na 3-1 u seriji.

No, da bi napravili pothvat i uhvatili drugi krug, morat će pobijediti još tri puta u pensilvanijskom obračunu. Sljedeća je utakmica na rasporedu u petak u Pittsburghu.

A što se događalo u srijedu navečer u Philadelphiji? Flyersi su poveli s 3-2, a onda do kraja primili osam golova! Samo je u prvoj trećini ukupno palo sedam pogodaka, više nego u svakoj od preostale dvije utakmice igrane u srijedu, a Pittsburgh je postao prva momčad s najmanje deset postignutih golova u jednoj utakmici doigravanja još od 1990. godine kada je Los Angeles zabio 12 Calgaryju.

Hat-trick za Penguinse je zabio Jordan Staal, prva je dva gola u ovosezonskom doigravanju postigao Jevgenij Malkin, a strijelci su bili i Sidney Crosby, Matt Niskanen, Kris Letang, Steve Sullivan i Pascal Dupuis. Za Flyerse su pogađali Claude Giroux, Kimmo Timonen i Jakub Voraček.

Podsjetimo, Philadelphia je u prvoj utakmici slavila u produžetku s 4-3, a u sljedeće je dvije pobijedila s 8-5 i 8-4. S ukupno 45 golova ova je serija najefikasnija u povijesti NHL lige nakon prve četiri utakmice. Chicago i Edmonton su 1985. u prva četiri dvoboja zabili gol manje.

- Ovo je najčudnija serija koju sam ikad vidio. U nekim se trenucima čini da nitko ne želi pobijediti, golovi padaju na jednoj, pa na drugoj strani. I jedni i drugi govorimo da trebamo popraviti obranu i onda prva trećina završi s 4-3 - kazao je branič Pittsburgha Brooks Orpik, a vratar Flyersa Ilja Brizgalov kratko je dodao:

- Mislim da će se ova serija pamtiti desetljećima.

Osim Pittsburgha, u srijedu je nadu u prolazak u drugi krug vratio i Vancouver. Najbolja momčad regularnog dijela sezone je slavila u Los Angelesu s 3-1. Kingsi u seriji vode s 3-1, a četvrtu pobjedu koja bi im osigurala drugi krug će nastaviti loviti u nedjelju u Vancouveru.

Slovenac Anže Kopitar je doveo Los Angeles u vodstvo u prvoj trećini, ali Canucksi su se u nastavku utakmice vratili i slavili pogocima Alexandera Edlera, Kevina Biekse i Henrika Sedina. Cory Schneider je, pak, skupio 43 obrane, a zaustavio je i penal Dustina Browna u posljednjoj trećini. Vrijedi istaknuti i povratak na led Daniela Sedina, najboljeg strijelca Canucksa, koji je pauzirao 12 utakmica zbog potresa mozga.

Ottawa je kod kuće svladala New York Rangerse s 3-2 nakon produžetka i izjednačila seriju na 2-2. Rangersi su vodili s 2-0 pogocima Antona Stralmana i Ryana Callahana, a Senatorsi se se najprije vratili u igru preko Milana Michaleka i Sergeja Gončara, da bi im pobjedu u trećoj minuti dodatnog vremena osigurao Kyle Turris.


NHL doigravanje, srijeda:

Istočna konferencija:

Philadelphia - Pittsburgh 3-10

Philadelphia vodi 3-1 u seriji

Ottawa - New York Rangers 3-2, produžetak

Serija je izjednačena na 2-2

Zapadna konferencija:

Los Angeles - Vancouver 1-3

Los Angeles vodi 3-1 u seriji

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika