19.04.2012. / 15:42

Autor: Nacional.hr

Vojska se pridružila 'Zelenoj čistki'

U akciju će se uključiti i mornarica te zrakoplovstvo

Nakon snijega, vojnici će čistiti i smećeNakon snijega, vojnici će čistiti i smećeU nacionalnu kampanju "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš" koju koordinira Udruga Žmergo s ciljem podizanja svijesti građana RH o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada, priključit će se i pripadnici Oružanih snaga RH u petak, 20. i subotu, 21. travnja 2012. godine, akcijama čišćenja divljih odlagališta na lokacijama u Karlovcu (vojarna Logorište), Vukovaru (ulica Petra Svačića), Osijeku (Blok centar 2, Tenjska cesta), Požegi (Ul. Đ. Basaričeka) i na tri zagrebačke lokacije (Zelenjak, Branimirova- Retkovec, Zavrtnica).

Za potrebe navedenih aktivnosti bit će angžirano ukupno 90-tak pripadnika OSRH sa pripadajućom mehanizacijom za utovar i odvoz smeća (5 kamiona i 3 utovarivača). U navedenim aktivnostima sudjeluju pripadnici Hrvatske kopnene vojske(HkoV) Počasno-zaštitne bojne (PZB), Zapovjedništva za potporu(ZzP) i Hrvatskog vojnog učilišta (HVU). Inače, pripadnici OSRH već duži niz godina kontinuirano aktivno sudjeluju na različite načine u akcijama čišćenja okoliša diljem RH. Pripadnici Hrvatske kopnene vojske (HkoV) i Zapovjedništva za potporu (ZzP) osim angažmanom djelatnika također sudjeluju i sa logističkom mehanizacijom u potpori navedenih aktivnosti.

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice (HRM) kontinuirano pak sudjeluju u godišnjim akcijama čišćenja podmorja u suradnji lokalnom samoupravom i turističkim zajednicama, a u kojima se koriste ronitelji s pripadajućom opremom i plovilima. Također, pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) sudjelovali su sa transportnim helikopterima u aktivnostima na uklanjanju olupina i većeg otpada sa planinskih i teško pristupačnih terena diljem Hrvatske.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika