20.04.2012. / 09:27

Autor: Hina

Google obilježio rođendan Slavoljuba Penkale

Google, koji i inače ilustracijama i izmjenama svoga 'doodlea' na početnoj stranici ima običaj obilježavati važne datume i događaje, danas je u svoj logo ugradio karikaturu Penkale s penkalom zataknutom za uho

Najveća svjetska internetska tražilica Google u petak je prigodnom izmjenom svoga logotipa obilježila 141. godišnjicu rođenja hrvatskog inženjera Slavoljuba Penkale, izumitelja mehničke olovke (penkale) i nalivpera.

Google, koji i inače ilustracijama i izmjenama svoga 'doodlea' na početnoj stranici ima običaj obilježavati važne datume i događaje, danas je u svoj logo ugradio karikaturu Penkale s penkalom zataknutom za uho. Klikom na logotip otvaraju se poveznice na stranice o slavnom i svestranom hrvatskom inženjeru poljsko-židovskog podrijetla, izumitelju pisaćeg pribora, osnivaču zagrebačke tvornice olovaka i konstruktoru prvog hrvatskog zrakoplova.

Eduard Slavoljub Penkala rođen je Liptovskom Mikulašu, u današnjoj Slovačkoj, 20. travnja 1871. godine, a umro je 5. veljače 1922. u Zagrebu.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika