20.04.2012. / 10:31

Autor: Totalsport

EP klase Zvijezda: Arapov i Mišura sedmi

Moćna flota Zvijezda se seli u francuski Hyeres, gdje 22. travnja počinje regata Svjetskog kupa. Na istom mjestu početkom svibnja na programu je i odlučujuće Svjetsko prvenstvo

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSedmo mjesto za Matu Arapova i Ivana Mišuru, te osmo za Marina Mišuru i Tonka Baraća na Europskom prvenstvu klase Zvijezda koje se ovoga tjedna jedrilo u talijanskom San Remu.

Izvrsni su to rezultati naših posada samo dva tjedna uoči Svjetskog prvenstva koje nosi zadnje olimpijske norme za Weymouth 2012. Ako pridružimo ovim rezultatima i jako dobar nastup Marina i Dana Lovrovića prije deset dana na regati Svjetskog kupa u Palma de Mallorci, imamo itekako temelja za optimizam uoči završnih olimpijskih kvalifikacija za klasu Zvijezda. Samo su četiri mjesta preostala u ovoj disciplini, bit će jako teško, no naše su sve tri posade spremne pokušati se izboriti s tim izazovom. Podsjećamo, nažalost, u San Remu se ozlijedio Ante Šitić, flokist Mate Arapova, kojeg je ovom prigodom zamijenio Ivan Mišura, dok će na sljedeće dvije regate, uključujući SP, s Matom jedriti Siniša Mikuličić.

Europsko prvenstvo u San Remu završilo je danas s petim plovom, ponovno u vrlo teškim uvjetima za jedrenje, kažu jedriličari u uvjetima koji su bili ispod granice regularnosti. Među 67 posada zlato su osvojili Poljaci Kusznierewicz/Zycki, koji su vodili od prvog dana natjecanja. Srebrni su Šveđani Loof/Salminen, a brončani Norvežani Melleby/Pedersen.

Moćna flota Zvijezda se seli u francuski Hyeres, gdje 22. travnja počinje regata Svjetskog kupa. Na istom mjestu početkom svibnja na programu je i odlučujuće Svjetsko prvenstvo.

Vezane vijesti

Jedriličari sa 'zagrebačkog mora' odlični na Solaris cupu Šibenik 2012.

Jedriličari sa 'zagrebačkog mora' odlični na Solaris cupu Šibenik 2012.

Mladi natjecatelji Yacht club Zagreba ostvarili su izvanredne rezultate na jedriličarskom natjecanju Solaris cup Šibenik 2012. Karla Šavar završila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika