20.04.2012. / 10:34

Autor: Totalsport

Pobjeda Estudiantesa, Žorić MVP kola

- Meni uvijek predstavlja čast biti najkorisniji igrač kola u ovako jakoj ligi, no svejedno sam nesretan što je moja dobra partija bila uzaludna - rekao je Žorić

Luka Žorić (Reuters)Luka Žorić (Reuters)U zaostaloj utakmici pretprošloga, 28. kola španjolske košarkaške lige Estudiantes je na gostovanju pobijedio Alicante s uvjerljivih 83-65.

Riječ je o nemalom iznenađenju s obzirom na to da je Alicante trenutačno na poziciji koja nosi doigravanje (8. mjesto), dok se nekad velika madridska momčad bori za prvoligaški opstanak. Od 16-plasiranog Obradoira, prve momčadi iznad crte, "studente" sada dijele dva boda.

German Gabriel bio je najbolji u pobjedničkim redovima s 18 koševa i sedam skokova. Hrvatski bek-krilo Mario Stojić za domaći je sastav ubacio devet koševa uz četiri asistencije i dvije osvojene lopte.

Nakon kompletiranog kola najkorisnijim je igračem 28. etape Endesa lige proglašen hrvatski košarkaš Unicaje Luka Žorić, koji je prije desetak dana pri domaćem porazu (96-81) od Manrese ubacio 24 koša (šut iz igre 11-12) uz sedam skokova. Bilo mu je to dovoljno za valorizacijski indeks 33, što se pokazalo najboljim dostignućem kola.

- Meni uvijek predstavlja čast biti najkorisniji igrač kola u ovako jakoj ligi, no svejedno sam nesretan što je moja dobra partija bila uzaludna. Uspjeh momčadi uvijek je ispred individualnog - rekao je Žorić dodavši da mu je cilj s Unicajom (trenutačno na devetom mjestu) izboriti doigravanje.

U nedjelju andaluzijska momčad kod kuće dočekuje vodeću momčad prvenstva i aktualne prvake, košarkaše Barcelone.

Endesa liga, 28. kolo:

Alicante - Estudiantes 65-83

Redoslijed: 1. Barcelona 24-5, 2. Real Madrid 22-7, 3. Caja Laboral 20-9, 4. Valencia 17-12...

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika