20.04.2012. / 16:40

Autor: Hina

Irak otvorio drugu od pet plutajućih luka u Perzijskom zaljevu

Irak je u petak otvorio drugu od pet plutajućih luka u Perzijskom zaljevu, što će povećati izvoz sirove nafte za 900.000 barila dnevno, priopćio je direktor Južne naftne kompanije (SOC).

Plutajuća lukaPlutajuća lukaIrak je u petak otvorio drugu od pet plutajućih luka u Perzijskom zaljevu, što će povećati izvoz sirove nafte za 900.000 barila dnevno, priopćio je direktor Južne naftne kompanije (SOC).

"Brod kapaciteta dva milijuna barela stigao je na drugi plutajući terminal i ispumpavanje je počelo", rekao je Dhia al-Musavi. S tom novom lukom, izvoz sirove nafte na jugu Iraka mogao bi dostići 3,5 milijuna barela dnevno, dodao je Musavi. Trenutno se na jugu proizvodi 2,15 milijuna barela sirove nafte dnevno, a do kraja godine bi se trebala povećati na 2,75 milijuna barela.

Ove bi godine proizvodnja trebala dostići 3,4 milijuna barela dnevno. Prema riječima ministra za naftu Asema Jihada, Irak ima ambiciju s juga zemlja izvoziti do pet milijuna barela sirove nafte dnevno.

Vezane vijesti

Naftaški juriš na sjever

Naftaški juriš na sjever

Oko Arktika se steže sve agresivniji obruč vojnih sila gonjen uzbuđenjem koje u krvi nekih vladinih činovnika vrije velikim brojkama. "I u tom cilju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika