20.04.2012. / 17:42

Autor: Hina

Drugačije sam čuo crkvenu poruku o odnarođenoj vlasti

Predsjednik Josipović je s tim u vezi u Požegi istaknuo kako je "ovu vlast, kao i svaku dosadašnju, izabrao narod te da je svaka vlast dužna brinuti se o interesima i onih koji nisu za nju glasali"

Predsjednik Republike Ivo Josipović za današnjeg boravka u Požegi odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentira ocjenu HBK "da je vlast, koja odustaje od bleiburške komemoracije, nenarodna", rekao je kako "mora priznati da tu vijest nije čuo kao takvu".

Sisački biskup i predsjednik Komisije Iustitia et pax Hrvatske biskupske konferencije (HBK) msgr. Vlado Košić rekao je jučer na konferenciji za novinare kako je u Bleiburškoj tragediji i križnim putovima koje su nakon nje prošli Hrvati diljem bivše države, stradalo na stotine tisuća ljudi te da je vlast, koja ne može komemorirati te žrtve, odnarođena vlast. Ocijenio je da je odluka Hrvatskoga sabora o tome da više ne bude pokrovitelj obilježavanja tragedije na Bleiburgu očekivana s obzirom na viđenje koje o bleiburškoj tragediji imaju oni koji su došli na vlast, ali da je sramotno to što se dogodilo u Hrvatskome saboru.

Predsjednik Josipović je s tim u vezi u Požegi istaknuo kako je "ovu vlast, kao i svaku dosadašnju, izabrao narod te da je svaka vlast dužna brinuti se o interesima i onih koji nisu za nju glasali".

Prema tome, vlast je narodna i nadam se da će raditi u interesu države kao cjeline, zaključio je predsjednik.

Predsjednik Josipović boravio je danas u radnom posjetu Požegi, u povodu tradicionalne gradske akcije darivanja novorođenčadi i njihovih roditelja.

Vezane vijesti

Vlada bez opipljivih rezultata

Vlada bez opipljivih rezultata

Predsjednik Republike Ivo Josipović, komentirajući prvih šest mjeseci koalicijske vlade Zorana Milanovića, ustvrdio je da je niz reformi pokrenuto,… Više

Komentari

registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 20.04.12. 18:58

Ive,i ti i crkveni talibani se gonite.......................


registracija
8/4/08

arisa, 20.04.12. 19:24

Narod je izabrao vladu da ga ona može jbt.
Narod nije izabro crkvu ga ona može jbt.
Crkva je izabrala narod da ga ona može jbt.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika