20.04.2012. / 18:20

Autor: Nacional.hr

Kraj Vjesnika

Sljedeći korak je da netko od vjerovnika pokrene stečaj Vjesnika. Samo su Tiskari dužni pet milijuna kuna, a kako nema kupca nema ni garancije da će taj dug biti namiren

Vjesnik odlazi u povijestVjesnik odlazi u povijestNakon 72 godine Vjesnik prestaje izlaziti. Od sutra građani na kioscima više neće moći kupiti politički dnevnik koji je posljednjih godina izdavala tvrtka Narodne novine. Dostupno će biti samo internetsko izdanje.

Predsjednik uprave Narodnih novina Petar Piskač za Večernji list pojasnio je kako je uprava odlučila prekinuti pregovore sa potencijalnim kupcem, britanskim fondom OAK Investmentom jer do jučer nisu dobili garancije da će kupac pokriti 16 milijuna kuna Vjesnikovih dugova.

Sljedeći korak je da netko od vjerovnika pokrene stečaj Vjesnika. Samo su Tiskari dužni pet milijuna kuna, a kako nema kupca nema ni garancije da će taj dug biti namiren.

Aktualna koalicija je i prije dolaska na vlast najavljivala gašanje Vjesnika koji je posljednjih godina živio doslovce na proračunskom novcu koji mu je HDZ-ova vlada davala.

Vezane vijesti

Nekrolog Vjesniku od Vjesnika

Nekrolog Vjesniku od Vjesnika

Vjesnik se definitivno ugasio. Premda je prije više tjedana prestao izlaziti u tiskanom obliku, dio novinara nastavio je pisati za online izdanje,… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 21.04.12. 01:38

Nije bio potpuno crven,pa nije dobivao sdp i mesiceve mafijaske pare, nego samo sicu od Sanadera.


registracija
15/8/09

vergilia, 21.04.12. 08:30

Nije čudo da je propao - tko je to više uopće čitao???Novine i časopisi propadaju od danas do sutra - zar bi država trebala financirati novine koje nitko ne čita?


registracija
30/6/09

jebivjetar, 21.04.12. 08:54

Još da nestane smeće od Večernjeg lista, Jutarnjeg lista i još par kvazi-novina pa će se moći disati bez smrada !


registracija
26/10/11

iznogud, 21.04.12. 08:58

Slažem se, sve je to hrpa smradnog papira kojemu se ni vlasnik ne zna.


registracija
9/3/10

nostradurus, 21.04.12. 13:39

Da su pisali o važnim problemima, imali bi prodaju. Na žalost, prije dvije godine nisu htjeli pisati o uzrocima krize i rješenju. Evo dokaza: https://sites.google.com/site/financijskisustav/otvoreno-pismo-predsjedniku-josipovicu. Uopće mi ih nije žao. Nisu radili svoj posao.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika