22.04.2012. / 17:30

Autor: Totalsport

Jelavićeva dva gola, 4-4 na Old Traffordu

Everton je tako silno pomogao Cityju koji se bori s Unitedom za naslov prvaka Premiershipa. Razlika je sada +6 za Manchester United, no u nastavku dana će City odigrati tek svoju utakmicu ovog kola, gostovanje kod posljednjeplasiranog Wolverhamptona

ArhivaArhivaNevjerojatna utakmica je u nedjelju odigrana na Old Traffordu. Manchester United i Everton su remizirali 4-4, uz dva postignuta pogotka Hrvata Nikice Jelavića za goste...

Everton je tako silno pomogao Cityju koji se bori s Unitedom za naslov prvaka Premiershipa. Razlika je sada +6 za Manchester United, no u nastavku dana će City odigrati tek svoju utakmicu ovog kola, gostovanje kod posljednjeplasiranog Wolverhamptona.

Manchester United je na čudan način izgubio tri boda koja su već svi vidjeli u njihovom džepu. U 83. minuti su imali ugodno vodstvo od 4-2, no unutar samo tri minute (83. i 85. minuta) su primili dva gola i nakon toga više nije bilo povratka. Moglo ga je biti, ali je u 95. minuti Howard fantastično obranio Ferdinandov udarac.

Sve je počelo u 33. minuti kada je hrvatski nogometaš Jelavić fantastično reagirao na tešku loptu ubačenu od strane Hibberta. Zahvatio ju je glavom, a ona je preletjela vratara De Geu i doslovno se ušuljala u domaću mrežu. Bila je to nagrada za hrabru igru gostiju koji su cijelu utakmicu odlično parirali velikom favoritu.

Ipak, Rooney je glavom izjednačio u 41. minuti, a u uvodnom dijelu nastavka se dogodio potpuni preokret nakon sjajnog, odmjerenog udarca Welbecka u 57., te loba Nanija u 61. minuti.

Tada su na scenu stupili Fellaini i Jelavić. Prvo je Belgijanac postigao sjajan pogodak, iz poluvoleja, u 67. minuti za smanjenje na 3-2, a potom je asistirao Jelaviću u 83. minuti koji je tada pogodio za smanjenje na 4-3 (prije toga je Rooney zabio još jedan gol za Manchester).

I za kraj, u 85. minuti, Fellaini je sjajno kratkom loptom pronašao natrčalog Pienaara, a ovaj je u 85. minuti šokirao sve na stadionu i zaključio golijadu za 4-4 laganim pogotkom s nekoliko metara udaljenosti.

Jelavić je odigrao odlično cijelu utakmicu, te je došao do šestog gola u sezoni (u devetom nastupu). Na drugoj strani, dvostruki je strijelac Rooney došao do 26 pogotka u sezoni i samo jedan zaostaje za prvim strijelcem lige, Robinom van Persiejom.

Vezane vijesti

Jelavić igrač mjeseca u Engleskoj

Jelavić igrač mjeseca u Engleskoj

Hrvatski nogometni reprezentativac i napadač Evertona Nikica Jelavić proglašen je za igrača mjeseca travnja u Premier ligi. Jelavić je to priznanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika