23.04.2012. / 12:21

Autor: Totalsport

NHL: Boston izborio sedmu utakmicu, ispao Vancouver

Podsjećamo, još u ranijem nedjeljnom terminu Philadelphia Flyersi su savldalali Pittsburgh Penguinse 5-1 i dobili četvrtfinalnu seriju protiv pensilvanijskih rivala s 4-2

Igrači Boston Bruinsa (Reuters)Igrači Boston Bruinsa (Reuters)Hokejaši Vancouver Canucksa, momčadi s najboljim omjerom regularnog dijela sezone NHL lige, ispali su u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije od Los Angeles Kingsa.

U petoj utakmici serije Vancouver je na domaćem ledu poražen 2-1 u produžetku i tako su Kingsi s ukupnih 4-1 izborili polufinale i ogled protiv St. Louis Bluesa.

Od početka doigravanja nisu Canucksi djelovali kao prvi nositelji. Nakon što su i drugu uzastopnu sezonu osvojili "President's Trophy" namijenjen najboljoj momčadi regularnog dijela u Vancouveru su se nadali velikim stvarima. Prošle su sezone u velikom finalu Stanley Cupa poraženi od Boston Bruinsa 4-3 u seriji, ali sada su ispali na početku doigravanja po prvi put od 2004. godine.

Vancouver je poveo u prvoj trećini golom Henrika Sedina, da bi Brad Richardson poravnao nakon tri minute i 21 sekunde igre posljednje dionice za konačnih 1-1 u regularnom dijelu. U produžetku je Jarret Stoll savladao Coryja Schneidera udarcem iz zapešća nakon četiri minute i 27 sekundi igre i priči je bio kraj. Vratar Kingsa zaustavio je 32 udarca, tri manje nego spomenuti Schneider na drugoj strani, ali je njegova momčad izborila drugi krug doigravanja po prvi put nakon 2001. godine.

Aktualni prvaci Boston Bruinsi spasili su meč-loptu Washington Capitalsima i izjednačili su seriju na 3-3. Slavili su Bruinsi na gostujućem ledu Verizon Centera 4-3 u produžetku i tako izborili odlučujuću sedmu utakmicu na svom ledu u srijedu navečer.

Tri su puta Bruinsi vodili, tri su se puta Capitalsi vraćali, da bi na kraju presudio Tyler Seguin golom u četvrtoj minuti produžetka. Zanimljivo, Seguinu je to bio prvi poen u cijeloj seriji.

U regularnom dijelu susreta za Boston su zabili Rich Peverley, David Krejči i Andrew Ference, dok je vratar Tim Thomas skupio 36 obrana. Kod Washingtona su se u strijelce upisali Mike Green, Jason Chimera i Aleks Ovečkin.

Podsjećamo, još u ranijem nedjeljnom terminu Philadelphia Flyersi su savldalali Pittsburgh Penguinse 5-1 i dobili četvrtfinalnu seriju protiv pensilvanijskih rivala s 4-2.

NHL doigravanje, konferencijski četvrtfinale:

Istočna konferencija:

Philadelphia (5) - Pittsburgh (4) 5-1

(Philadelphia dobila seriju 4-2)

Washington (7) - Boston (2) 3-4, nakon produžetka

(serija je izjednačena na 3-3)

Zapadna konferencija:

Vancouver (1) - Los Angeles (8) 1-2, nakon produžetka

(Los Angeles je dobio seriju 4-1)

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika