23.04.2012. / 17:10

Autor: Hina

Mekinić: Neću pokrenuti stečaj Vjesnika

Zaposlenici Vjesnika i dalje dolaze na posao jer još uvijek postoji nada u pronalazak rješenja i uvjerenje da taj list nije nešto što se može tek tako ugasiti, izjavio je danas vršitelj dužnosti direktora tog lista Robert Mekinić, napomenuvši kako nema namjeru pokrenuti stečajni postupak jer "to ne bi bilo primjereno".

Vjesnik i dalje živi u elektronskom izdanjuVjesnik i dalje živi u elektronskom izdanjuZaposlenici Vjesnika i dalje dolaze na posao jer još uvijek postoji nada u pronalazak rješenja i uvjerenje da taj list nije nešto što se može tek tako ugasiti, izjavio je danas vršitelj dužnosti direktora tog lista Robert Mekinić, napomenuvši kako nema namjeru pokrenuti stečajni postupak jer "to ne bi bilo primjereno".

"Sugestija je (vlasnika Vjesnika) Narodnih novina da se pokrene stečaj, no ja smatram da ne bi bilo primjereno da ja koji sam direktor od 1. travnja donesem tu odluku, pogotovo kad se pravi vlasnik nije izjasnio oko toga. Ja pokrenuti stečaj ne želim, to nije nešto što se može tek tako ugasiti", kazao je Mekinić u razgovoru za Hinu.

No o mogućim rješenjima nije želio spekulirati, iako je siguran da neko rješenje "mora postojati". "Ne mogu prejudicirati rješenje, a siguran sam da postoje neka rješenja", kazao je nadalje, naglasivši kako on osobno ne vodi nikakve razgovore koji bi išli "u drugom smjeru rješavanja problema Vjesnika", kao što je to u ranijoj izjavi ustvrdio predsjednik Uprave Narodnih novina Petar Piskač.

"Nikakve ja razgovore nemam s kime obaviti, ali ja kao direktor firme neću pokretati stečaj", poručio je Mekinić. Naglasio je da stečaj može pokrenuti bilo tko - vjerovnici, vlada, te sami zaposlenici. "Zašto bih baš ja trebao biti ta osoba koja će ugasiti stečevinu staru 72 godine?", zapitao se, dodavši da je o takvoj svojoj odluci obavijestio predsjednika Uprave Narodnih novina.

Odlukom Tiskare Vjesnik nakon što nije uspjela osigurati repromaterijal, taj se dnevni list ne tiska od petka te od subote izlazi samo u internetskom izdanju. No, Mekinić ističe da zaposlenici i dalje dolaze na posao.

"Od petka se ne tiskamo, ali tekstove i dalje stvaramo i objavljujemo u elektronskom obliku i na našem portalu. Redakcija je i dalje na okupu i radi jer još uvijek postoji nada i želja da se tradicija Vjesnika održi", kazao je. Koliko će to trajati ovisi o samim zaposlenicima i tome koliko oni "još mogu izdržati", smatra.

"Bez obzira na tešku situaciju i sve što se događa u društvu neke tradicijske vrijednosti nije dobro ugasiti, jer njih je jako teško stvarati", poručio je na kraju.

Vlasnik Vjesnika Narodne novine priopćio je danas da su pregovori s jedinim ponuđačem za kupnju tog lista Fondom "Oak Investment Management Group" prekinuti u petak te da je jedino preostalo rješenje pokretanje stečajnog postupka.

Na mrežnoj stranici Vjesnika zaposlenici toga lista - 98 stalno zaposlenih i 20 stalnih, svakodnevnih honorarnih suradnika - objavili su danas otvoreno pismo u kojemu ističu kako su unatoč višemjesečnoj neisplati plaće i honorara te "agoniji koja sada već predugo traje", odlučili ostati na svojim radnim mjestima i nastaviti raditi elektronsko izdanje novina i portal kako se brend Vjesnika ne bi ugasio.

"Mi ćemo čuvati svoja radna mjesta i vjeru da Vjesnik, uz kvalitetan projekt može opstati i razviti se kao ozbiljan dnevni list građanskog profila i europske orijentacije i otvoren svim relevantnim društvenim skupinama i opcijama. Vjerujemo da se u tom procesu mogu pronaći i odgovarajući strateški partneri i doći do rješenja koja će u kratkom roku osigurati održivost lista i tvrtke te da se Vjesnik, uz novu menadžersku i uređivačku ekipu, može dalje razvijati", ističe se u otvorenom pismu zaposlenika toga lista.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/11/11

Culex, 23.04.12. 18:02

VJESNIK ovo Vjesnik ono, vidim koliko je Vjesnik bio značajan,sad kao da ga nismo čitali ,i te kako..sram vas bilo tko niječe Vjesnik kao A i Ž ondašnjeg novinarstva,..nek neko ima petlju pa da kaže da su ovi danas manje prodani..PRODANA je svaka duša u ovim redakcijama,..kažu ..oni su bili državni novinari..m.m.--,ovi su sad MULTI MEDIJSKE PIZDE. Znate za koliko rintaju ovim styrijama i ostalima prišupćima..za mizernih1.-15oo, e...oni ,do 90. su barem radili za svoju zemlju,kakva bila da bila!Kome će se ufuravat novi gazda VJESNIKA ?SVJETSKIM bankarima! A tko su ti moćnici i manipulatori životima naše djece ? BANKARI !!! BANKARI!!! BANKARI !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika