23.04.2012. / 17:24

Autor: Martina Čizmić

HLAN: Uvjerljive pobjede Patriotsa i Thundera

Sljedećeg vikenda Zagreb Raidersi i Zagreb Thunder igraju utakmice u Sloveniji u sklopu proširenog Prvenstva Slovenije. Tako će Raidersi gostovati kod Alp Devilsa u Kranju, dok će Thunderi u goste Maribor Generalsima

Patriotsi i Thunderi upisali su uvjerljive pobjedePatriotsi i Thunderi upisali su uvjerljive pobjedeDrugo kolo Prvenstva Hrvatske u američkom nogometu ponudilo je zanimljive oglede u Osijeku i Zagrebu.

U Osijeku su se susreli Zagreb Thunderi i Osijek Cannonsi, dvije momčadi koje su u prvom kolu doživjele uvjerljive poraze. No, ovoga puta igrači Thundera pokazali su da je poraz u prvom kolu od Patriotsa bio samo trenutak slabosti.

Od početka utakmice Zagrepčani su preuzeli kontrolu na terenu i gotovo da nisu dopustili domaćinima da se približe njihovom golu.

Seriju polaganja započeo je Hrvoje Kovač. Potom je Vanja Kundrata izvrsno pročitao napad Osječana i postigao safety, odnosno pogodak za dva boda. Potom je serija nastavljena polaganjima Damira Vinkovića, Petar Jurilja, Joea Halima Dige i na kraju Benjamina Jonesa za konačni rezultat 33:0. Zanimljivo je da su Zagrepčani istim rezultatom izgubili prvu utakmicu.

Osječani u pokazali kako sportski podnose poraze te čestitali Zagrepčanima na dobroj igri i pobjedi. Najavili su kako će još više poraditi na svojoj igri te nastaviti vrebati novu priliku za pobjedu.

Zagrepčani, iako su upisali prvu pobjedu nisu bili zadovoljni svojom igrom. Istaknuli su kako je to korak naprijed u odnosu na utakmicu s Patriotsima, ali i da rade na stabilizaciji momčadi koja je u odnosu na proteklu sezonu doživjela velike promjene.

U dugom susretu Zagreb Patriotsi su uvjerljivo pobjedili Zagreb Raiderse u derbiju dviju nepobjeđenih momčadi rezultatom 21:0.

Na ljestvici su prvi Zagreb Patriotsi s dvije pobjede, slijede Zagreb Raiders i Zagreb Thunder s po jednom pobjedom i jednim porazom dok su na posljednjem mjestu Osijek Cannons s dva poraza.

Sljedećeg vikenda Zagreb Raidersi i Zagreb Thunder igraju utakmice u Sloveniji u sklopu proširenog Prvenstva Slovenije. Tako će Raidersi gostovati kod Alp Devilsa u Kranju, dok će Thunderi u goste Maribor Generalsima.

Osijek Cannonsi će iskoristiti slobodan vikend za pripreme za sljedeću utakmicu, a Zagreb Patriotsi odigrati će utakmicu CEFL-a protiv Beogradskih Vukova.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika