23.04.2012. / 17:59

Autor: Hina

Finskog redatelja za film "Čelično nebo" ispirirala glazba Laibacha

Inspiraciju za svoju science-fiction komediju "Čelično nebo" (Iron Sky) u kojoj preživjeli nacisti 2018. godine s Mjeseca pokušavaju izvesti invaziju na Zemlju, finski redatelj Timo Vuorensola po vlastitim je riječima našao u glazbi slovenske skupine Laibach.

Slovenska grupa LaibachSlovenska grupa LaibachInspiraciju za svoju science-fiction komediju "Čelično nebo" (Iron Sky) u kojoj preživjeli nacisti 2018. godine s Mjeseca pokušavaju izvesti invaziju na Zemlju, finski redatelj Timo Vuorensola po vlastitim je riječima našao u glazbi slovenske skupine Laibach.

"Kad sam 2006. počeo raditi na Čeličnom nebu, oni su izdali svoj album Volk koji je mnogo utjecao na mene i sam film", rekao je u ponedjeljak Vuorensola na promociji filma koji se uskoro počinje prikazivati u slovenskim kinima.

Skupina Laibach napisala je i filmsku glazbu za koju redatelj do sada najskupjeg finskog filma kaže da predstavlja njegovu "dušu i srce".

"Imamo dobru vizualizaciju, glumce, akciju i scenario, ali tek glazba je to povezala u jedan pravi paket", rekao je finski redatelj, dodajući kako se zbog svojih veza sa Slovenijom nada da će film imati uspjeh kod ovdašnje publike.

Vuerensola, čiji je film prvi put prikazan na Berlinalu prije dva mjeseca tvrdi da ga je kod Laibacha inspirirala mješavina ironije, političkih komentra, komedije i ozbiljnosti, što je karakteristično za njihov glazbeni opus.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika