23.04.2012. / 18:25

Autor: Hina

Ruby povjerila prijateljici: Silvio plaća za šutnju

Ruby, bivša plesačica u noćnom klubu koja je u središtu seksualnog skandala bivšeg talijanskog premijera, povjerila je prijateljici u prisluškivanim telefonskim razgovorima da je Silvio Berlusconi spreman platiti milijune eura za njezinu šutnju, otkrivaju transkripti objavljeni u ponedjeljak u talijanskom tisku.

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiRuby, bivša plesačica u noćnom klubu koja je u središtu seksualnog skandala bivšeg talijanskog premijera, povjerila je prijateljici u prisluškivanim telefonskim razgovorima da je Silvio Berlusconi spreman platiti milijune eura za njezinu šutnju, otkrivaju transkripti objavljeni u ponedjeljak u talijanskom tisku.

"Poludio je. Sada je potpuno lud za mnom", povjerila je u listopadu 2010. Karima el Mahroug, poznatija po umjetničkom imenu Ruby u telefonskom razgovoru prijateljici. Istražitelji su te razgovore snimali, a transkripte je objavio u ponedjeljak dnevnik La Repubblica.

Transkripti ne donose bitnih novosti o aferi "bunga bunga", kako je kućne zabave s mladim djevojkama nazivao Berlusconi, no otkrivaju da se on svojski trudio skriti odnose s Ruby od javnosti.

"Rubygate" najspektakularniji je od brojnih skandala bivšeg premijera jer se sumnja da je plaćao seks toj djevojci marokanskog podrijetla koja je tada bila maloljetna.

Oboje niječu seksualni odnos, a bivši premijer optužen je i da se koristio svojim premijerskim položajem kako bi Ruby bila puštena iz pritvora kamo je dospjela zbog krađe. Mnogi Talijani, među njima i bivši antikorupcijski sudac Antonio di Pietri, optužuju premijera da je osramotio Italiju.

Prema transkriptu jednog razgovora Ruby prijateljici kaže kako joj je Berlusconi savjetovao neka se pravi "blesava", a u drugome otkriva da su ona i odvjetnik od Berlusconija zatražili pet milijuna eura za šutnju.

Od početka suđenja u Milanu prije godinu dana, niz mladih žena opisalo je "bunga bunga" zabave u Berlusconijevoj luksuznoj vili, no bivši premijer ustraje da su to bile tek elegantne večere i burleskne zabave.

Bersluconi priznaje da je novčano pomagao mladim ženama, ali samo iz samaritanskih razloga kako bi im pomogao, jer su im ugledi bili narušeni seksualnim skandalom.

Karima El Mahroug prijateljici u jednom razgovoru kaže: "Zvao me jučer i rekao, dat ću ti sav novac koji hoćeš, platit ću, pokrit ću te zlatom no važno je da sve prikriješ i ne kažeš nikome ništa". Na prijateljičin upit boji li se medijskog skandala, Rubi odgovara "Ne bojim se ničega. Imam puno novca. Bit ću slavna. Čega bih se bojala?"

Berlusconi je pod pritiskom seksualnih i korupcijskih skandala u studenome morao podnijeti ostavku, a naslijedio ga je tehnokrat Mario Monti kako bi spasio Italiju da ne potone u krizu grčkog tipa. Bersluconi tvrdi da su ljevičarski suci desetljećima nastojali izgurati ga s vlasti i potkopati demokraciju.

Bivši sudac Antonio di Peitro, poznat jer je sudio u antikorupcijskoj aferi "Čiste ruke", rekao je kako ne želi spekulilrati o mogućem ishodu suđenja, no Berlusconi je u to doba bio premijer, predstavljao je svoju zemlju u svijetu, a svojim ponašanjem "noću i danju, ponizio je našu zemlju, uvrijedio dostojanstvo Talijana", prenosi agencija Ansa.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
20/4/11

BivsiYU, 24.04.12. 07:46

Berluskonijev slučaj treba prepustiti kineskim sudovima. Oni svaki slučaj presude u roku od tri mjeseca. Inače ovaj spor će potrajati dugo, jer Silvio je u godinama i neće dočekati da se spor završi. Ima mnogo u Evropi uticajnih ljudi, pa i crkvenih, božjih ljudi koji imaju slične skandale pa nisu odgovarali. Novac je čudo, sa njim se sve rešava.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika