24.04.2012. / 00:00

Autor: Barbara Ivezić

Suprug je moj najveći kritičar, ali i podrška

S njim je sjajno raditi, sposoban je natjerati glumca da dobro odglumi ne samo zadani tekst, nego i da odigra i ono što nije rečeno, što se skriva kao podtekst izgovorenom. Tada gluma postaje još zanimljivija, jer u nekim običnim situacijama nastaju posve neobična rješenja, kaže o suradnji s redateljem Strelecom

Bojana GregurićBojana Gregurić"Suprug je moj najveći kritičar, ali i podrška", kaže 40-godišnja glumica Bojana Gregorić. Nije stoga čudno što sa svojim životnim partnerom, šest godina mlađim glumacem Enesom Vejzovićem, raspravlja o svim pojedinostima s proba i predstava. Tako je bilo i tijekom priprema za predstavu "Platonov ili Drama bez naslova" koja je prošlog petka premijerno izvedena u zagrebačkom kazalištu "Gavella". Riječ je o najstarijoj sačuvanoj drami Antona Pavloviča Čehova, u čijem je središtu priča o mladom seoskom učitelju koji izmamljuje ženske uzdahe. Bojana Gregorić-Vejzović zaigrala je ulogu mlade udovice Ane Petrovne Vojniceve, a parner joj je glumac Živko Anočić, koji se nedavno pridružio "Gavellinu" ansamblu. Osim u kazalištu, Bojana Gregorić-Vejzović, koja je u braku s Enesom Vejzovićem dobila sina Raula i kćer Zoe, nedavno je zaigrala ulogu i u nastvaku srpskog filmskog hita "Montevideo, Bog te video". U filmu glumi hrvatsku barunicu Helenu, a isperd kamera našla se zajedno s majkom Božidarkom Frait. S Bojanom Gregorić-Vejzović razgovarali smo nekoliko dana uoči premijere u "Gavelli".
EXTRA: Za nekoliko dana očekuje vas premijera dugo najavljivane predstave "Platonov ili Drama bez naslova". Je li sve spremno, imate li tremu pred premijeru?
- Kad radite Čehova, uvijek je vremena premalo jer su likovi kompleksni i ima bezbroj mogućnosti za interpretaciju, no mislim da smo spremni. Dobro će doći i slobodan dan koj nam je dao naš redatelj Samo M. Strelec dan prije generalne probe. Treme ima, ali u obliku onog pozitivnog adrenalina i iščekivanja što će reći publika i kritika.
EXTRA: Probe za predstavu bile su, kažu neki glumci, vlo naporne. Kako je protekla suradnja sa slovenskim redateljem Strelecom?
- Svaki posao, kad ga radite do kraja srčano i potpuno predano, naporan je, ali u tome i jest ljepota. Sa Strelecom sam surađivala prije pet godina kad smo radili "Četvrtu sestru" i tada sam odigrala ulogu Katje koja mi je jedna od najdražih u karijeri. S njim je sjajno raditi, sposoban je natjerati glumca da dobro odglumi ne samo zadani tekst, nego i da odigra i ono što nije rečeno, što se skriva kao podtekst izgovorenom. Tada gluma postaje još zanimljivija, jer u nekim običnim situacijama nastaju posve neobična rješenja.
EXTRA: Glumite udovicu Anu Petrovnu Vojnicevu. Kakav je to lik i na što ste vi stavili težište?
- Ana Vojniceva nosi se s dugovima pokojnog muža žonglirajući šarmom među bankarima i vjerovnicima. Ona je hrabra, a opet emotivno nesmotrena. Iako prezire malograđanštinu, rekla bih da se pokorava društvenim normama i nakon svih razočaranja u stanju je biti podrška i oslonac onima koji su ju uvrijedili. Zanimljivo je igrati lik koj smatrate hrabrijim i luđim od sebe, jer tada se na sceni dogode trenuci o kojima na prvim probama niste ni sanjali da su izvedivi.
EXTRA: Vaš partner u predstavi je glumac Živko Anočić, koji se nedavno pridružio ansamblu kazališta "Gavella". Da li se pokazao dobrim partnerom?
- Odličan je i pouzdan partner. Prije proba bio je beskrajno strpljiv kad bi se ispred njega stvorio red kolega i svatko od njih imao je potrebu proći s njim tekst za neku od scena ili mu nešto predložiti. Svakog od nas bi poslušao, prošao s nama tekst i još bi nam se na kraju i zahvalio. Uistinu se nadam da će nakon uloženog truda uživati u izvedbama tog tjeskobnog i divno ludog Platonova. Naš ansambl nastojat će mu biti podrška punog srca i svake sekunde.

Cijeli razgovor pročitajte u novoj Extri!

Vezane vijesti

U Srbiji su me poštovali jer tamo cijene glumce

U Srbiji su me poštovali jer tamo cijene glumce

Ponekad doista izgleda poput misterije pitanje kako je moguće da Bojana Gregorić-Vejzović, nakon što je u devedesetima nagrađivana za kazališne uloge… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika