24.04.2012. / 11:21

Autor: Totalsport

NHL: Phoenix prošao dalje, Rangersi izborili sedmu

New York Rangersi, prvi nositelji u Istočnoj konferenciji, pobijedili su u gostima Ottawa Senatorse 3-2 i spasili se od eliminacije

Hokejaši New York Rangersa (Reuters)Hokejaši New York Rangersa (Reuters)U ponedjeljak su u prvom krugu doigravanja odigrane dvije utakmice. Momčad Phoenixa slavila je kod Chicaga 4-0, te se s rezultatom 4-2 u seriji plasirala u konferencijski polufinale.

Phoenix Coyotesi, treći nositelji Zapada, igrat će u polufinalu protiv četvrtih nositelja Nashville Predatorsa. Podsjetimo, u polufinalu Zapada još će igrati St. Louis i Los Angeles.

Phoenix je dobio i treću uzastopnu utakmicu u United Centeru u Chicagu. U šestom ogledu serije, utakmica je prvi puta odlučena prije produžetaka. Vratar Phoenixa Mike Smith imao je 39 obrana. Strijelci za Coyotese bili su Oliver Ekman-Larsson u drugoj trećini, odnosno Gilbert Brule, Antoine Vermette i Kyle Chipchura u trećem periodu.

Phoenix je prvi puta od 1987. godine, dok je franšiza još bila Winnipeg Jets, proslavio prolazak prvog kruga doigravanja. Klub se u Phoenix preselio uoči sezone 1996/97.

New York Rangersi, prvi nositelji u Istočnoj konferenciji, pobijedili su u gostima Ottawa Senatorse 3-2 i spasili se od eliminacije. Rezultat u seriji sada je 3-3, a odlučujuća sedma utakmica odigrat će se u New Yorku u utorak. Bit će to prva sedma utakmica u Madison Square Gardenu u 17 godina u bilo kojem sportu.

Rangersi su sva tri pogotka na utakmici postigli u drugoj trećini. Derek Stepan sudjelovao je s pogotkom i dvije asistencije kod sva tri gola njujorške momčadi. Golove su još postigli Brad Richards i Chris Kreider.

Senatorsima nije pomogao povratak u sastav Daniela Alfredssona. Poveli su u prvoj trećini pogotkom Chrisa Neila, a 39 sekundi prije kraja utakmice je Jason Spezza samo ublažio njihov poraz.

NHL doigravanje, prvi krug:

Istočna konferencija

Ottawa (8) - New York Rangers (1) 2-3

(rezultat u seriji je 3-3)

Zapadna konferencija:

Chicago (6) - Phoenix (4) 0-4

(Phoenix je dobio seriju 4-2)

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika