24.04.2012. / 16:09

Autor: Hina

Kalifornija u studenom održava referendum o smrtnoj kazni

Kalifornija će u studenom na referendumu glasati o prijedlogu zakona o ukidanju smrtne kazne koja bi se zamijenila doživotnom kaznom bez mogućnosti pomilovanja, objavile su u utorak kalifornijske vlasti.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKalifornija će u studenom na referendumu glasati o prijedlogu zakona o ukidanju smrtne kazne koja bi se zamijenila doživotnom kaznom bez mogućnosti pomilovanja, objavile su u utorak kalifornijske vlasti.

Prijedlog zakona "je dobio dovoljan broj potpisa birača kako bi zahtjev za referendumom bio valjan", kazala je Debra Bowen, zadužena za provođenje kalifornijskih izbora.

Referendum o tom prijedlogu zakona će se održati 6. studenoga, isti dan kad i predsjednički izbori. Novi zakon bi bio retroaktivan pa bi se primijenio na više od 700 osoba koje čekaju izvršenje smrtne kazne.

Kalifornija je već jednom, 1972. ukinula smrtnu kaznu, ali ju je ponovo uvela 1974. Od tada je pogubljeno 13 osoba. Ukoliko glasači daju potporu tom prijedlogu zakona, Kalifornija će postati 18. američka savezna država bez smrtne kazne.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika